Μαγιορκίνης – Κορονοϊός: Περίπου 18% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα


Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη σε παγκόσμια κλίμακα οι θάνατοι λόγω κορονοϊού κινούνται πτωτικά – Σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις περισσότερες χώρες η επιδημιολογική εικόνα δείχνει βελτίωση – Στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνει πτώση κατά 18%

Για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα έκανε λόγο ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην προγραμματισμένη ενημέρωση (16/9) για την πορεία του κορονοϊού.

«Υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων και τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Περίπου 18% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των διαγνώσεων είναι αναμενόμενο να αυξηθεί, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Από τέλη Σεπτεμβρίου, η μεταδοτιτκότητα αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα χρησιμοποιούμε περισσότερο τους κλειστούς χώρους».

Λίγο πριν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Πάνω από το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο», είπε προσθέτοντας πως «ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες» και έκανε έκκληση ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου είπε πως η πανδημία παρουσιάζει ύφεση. Και συνέχισε: «Η αλλαγή της πολιτικής στον τρόπο διενέργειας τεστ, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νέων κρουσμάτων. Από τις 90.000 φτάσαμε τις 350.000 τεστ στην αρχή της εβδομάδας, δηλαδή τετραπλασιάστηκαν». Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους αφορούν σταθερά το 20-21% από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, είπε στη συνέχεια. «Η ενδοοικογενειακή διασπορά αποτελεί το συχνότερο αίτιο μετάδοσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ