Γκίκας Μαγιορκίνης: Μειωμένος κατά 18% ο αριθμός θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Σημαντικά μειωμένος είναι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων κορωνοϊού στην επικράτεια για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, επεσήμανε ο καθηγητής επιδημιολογίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά 6%, ενώ οι νέες εισαγωγές έχουν υποχωρήσει σε αρκετά λιγότερες από 250 και προσεγγίζουν τις 200 ανά ημέρα.

Συνολικά έχουν διανεμηθεί 50,3 εκατ. σελφ τεστ σε 4,7 εκατ. πολίτες. 33,6 εκατ. είναι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, ενώ έως χθες βράδυ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από επαγγελματίες υγείας είναι περίπου 98..000

«Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για τρίτη συνεχή εβδομάδα κάτι που πλέον αποτυπώνεται και στην πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας», επεσήμανε ο επιδημιολόγος.

Ο κ. Μαγιορκίνης πρόσθεσε ότι καθώς ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται είναι πολύ αυξημένος χρειάζεται και προσοχή στην ανάγνωση του αριθμού των διαγνώσεων που είναι φυσικό να αυξηθούν.

Η εικόνα, διευκρίνισε θα είναι πιο ξεκάθαρη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω της αύξησης του χρόνου που παίρνουν οι πολίτες σε κλειστούς χώρους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το φετινό φθινόπωρο με όπλο τον εμβολιασμό και τα τεστ υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η πανδημία πιο αποτελεσματικά αλλά και με λιγότερο κόστος.

Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here