Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση για ηλικιωμένους και ευάλωτους


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα. Η υπουργός ανακοίνωσε τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα καταγράφονται 2.322 νέες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται στους 359 και τους νέους θανάτους στους 42.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Πιερία και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ωστόσο, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, παρά την σταθεροποίηση που παρουσιάζει η επιδημία στη χώρα, υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές της επικράτεια, όπως στην Πιερία και την Βόρεια Ελλάδα. Η κα Γκάγκα επεσήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα των άνω περιοχών παρακολουθείτε στενά από τους ειδικούς.

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο κατά της Covid-19

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Μίνα Γκάγκα: Ο κίνδυνος θανάτου για εμβολιασμένους είναι 10 φορές μικρότερος

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, το εμβόλιο κατά της Covid είναι η ασφάλεια για τον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, αλλά και για την κοινότητα, απέναντι στην πανδημία. Ειδικότερα, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης. εισαγωγής σε μονάδα και θανάτου από Covid είναι 10 φορές μικρότερος για τους εμβολιασμένους πολίτες. Επομένως, κατέληξε είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι κατά προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ