Σύμβουλοι FDA: Οι ενισχυτές του εμβολίου COVID-19 είναι περιττοί για τους περισσότερους, λένε οι Marion Gruber & Phil Krause

Σύμβουλοι FDA: Οι ενισχυτές του εμβολίου COVID-19 είναι περιττοί για τους περισσότερους, λένε οι σύμβουλοι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που φέρονται να παραιτούνται για το θέμα. Η Marion Gruber και ο Phil Krause του Οργανισμού FDA υποστήριξαν ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν δείχνουν την ανάγκη για ενισχυτικές λήψεις μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών Ακολουθεί την επιστήμη ή τις πολιτικές του ανάγκες; Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ακόμη την ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματούχων του FDA που φέρεται να παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω διαφωνίας με τον Λευκό Οίκο για τη διοίκηση των ενισχυτικών βολών.

  

Η Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων του FDA και ο αναπληρωτής διευθυντής της, Phil Krause, που αναμένεται να φύγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημοσίευσαν μια άποψη στο The Lancet τη Δευτέρα μαζί με άλλους ειδικούς παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι  τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεταδοτικής και κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα.

“Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από ότι από την πολιτική”, έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας εν μέρει: “Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αυτό είναι κατάλληλο να γίνει». Τα σχόλια έρχονται αφού η Δρ Janet Woodcock, εν ενεργεία επίτροπος του FDA και η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημέρωσαν πρόσφατα τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα ενισχυτικό πλάνο covid -19.

Η καθοδήγηση από τον Οργανισμό FDA και τα Κέντρα CDC είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόνο αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο. Τον περασμένο μήνα, οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι του έθνους δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια για την COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού FDA.

Αυτή η δήλωση, που αποδίδεται στην Walensky Woodcock, τον Αμερικανό Γενικό Χειρουργό Δρ Vivek Murthy, τον Διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden Dr. Anthony Fauci και άλλους, είχαν πει ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι η προστασία αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ” θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού ».

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από “συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές” για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here