Πώς θα φροντίσουμε σωστά τα πουλόβερ αυτό τον Χειμώνα!


Τα πουλόβερ τα αγαπάμε λίγο παραπάνω, γιατί είναι άνετα, ζεστά κι αυτή την περίοδο είναι το ρούχο που επιλέγουμε να φορέσουμε ξανά και ξανά. Ένα πουλόβερ είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος μας φίλος και γι’ αυτό έχουμε συλλέξει τους τρόπους που μπορούμε να το φροντίσουμε σωστά.
Πώς θα φροντίσουμε σωστά τα πουλόβερ αυτό τον Χειμώνα, έτσι ώστε να τα φορέσουμε και τον επόμενο χρόνο; Όλοι ξέρουμε ότι τα πουλόβερ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα κι ότι εάν δεν τα φροντίσουμε, το ύφασμα τους φθείρεται εύκολα.

Ξέρουμε ακόμη, ότι το πουλόβερ είναι ένα ρούχο που αυτή την εποχή, μπορούμε να φορέσουμε με πάρα πολλούς τρόπους και είναι το ιδανικό κομμάτι για layering τις πολύ κρύες μέρες του Χειμώνα.

Πώς θα φροντίσουμε σωστά τα πουλόβερ;
Φόρα πάντα μπλουζάκι από κάτω
Η μαμά στο έχει πει αρκετές φορές και έχει πάλι δίκιο. Τα πουλόβερ καταστρέφονται όταν τα πλένουμε συχνά – πυκνά, γι΄αυτό όταν φοράμε μπλουζάκι από κάτω, μπορούμε να επεκτείνουμε το πλύσιμο έστω και για μια ημέρα ακόμη.

Για να αποφύγουμε τη φαγούρα
Ξέρουμε ότι το χειρότερο πράγμα σε ένα πουλόβερ είναι όταν αυτά μπορεί να προκαλούν φαγούρα. Για να την αποφύγουμε λοιπόν και το πουλόβερ να είναι μαλακό, θα πρέπει να το πλένουμε σε κρύο νερό και να προσθέσουμε σ’ αυτό υγρό μαλακτικό. Αφήνουμε το πουλόβερ μέσα στο νερό για λίγη ώρα, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε σ΄αυτό αντί του μαλακτικού μισό φλιτζάνι conditioner μαλλιών.

Σωστή αποθήκευση στο ντουλάπι
Επανέλαβε μετά από μένα: Ποτέ δεν κρεμάμε τα πουλόβερ στην ντουλάπα! Όταν κρεμάμε τα πουλόβερ, αυτά μπορεί να τεντωθούν ή και να αποκτήσουν τρύπες. Κρατάμε τα πουλόβερ πάντα διπλωμένα μέσα στα συρτάρια. Εάν δεν θέλεις να τα διπλώσεις, μπορείς επίσης να τα τυλίξεις ομοιόμορφα σε ρολά.

Πώς και πότε τα πλένουμε
Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε διασκεδαστικό, αφού το πλύσιμο των πουλόβερ είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Καλό θα ήταν να διαβάζουμε πάντα τις οδηγίες στο καρτελάκι, ενώ οι περισσότεροι συμβουλεύουν να τα πλένουμε πάντα στα χέρια.

Για το σωστό πλύσιμο, γέμισε μια λεκάνη ή έναν νεροχύτη με κρύο νερό, προσθέτουμε μαλακτικό και το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με κρύο νερό, ενώ για να στεγνώσει, το τοποθετούμε πάνω από μια πετσέτα, για να απορροφήσει όλο το επιπλέον νερό που μπορεί να έχει τραβήξει και μετά το αφήνουμε πάνω σε μια επιφάνεια για να στεγνώσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πουλόβερ με βαμβάκι, μετάξι και cashmere συνήθως θα πρέπει να πλυθεί μετά από δύο ή τρεις φορές που το έχουμε φορέσει, ενώ το μαλλί ή ο πολυεστέρας μπορεί να αντέξει μέχρι και πέντε φορές, εάν φυσικά δεν έχει κάποιον λεκέ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ