Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Εκκενώνεται το χωριό Δρυνιά (pics+vid)

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Δρυνιά προχωρούν οι Αρχές της Κύπρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής σε εξέλιξη στην επαρχία της Πάφου.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Δημοκρατίας. Επίσης ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν και στην εκκένωση κατοικιών στη Γιόλου, τις οποίες προσεγγίζει απειλητικά η πυρκαγιά, ενώ άμεσο κίνδυνο διατρέχει και το καταφύγιο ζώων που λειτουργεί στην κοινότητα.

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σίμου, όπου έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ. Στην περίπτωση της Σίμου η πυρκαγιά κατακαίει δέντρα, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, χωρίς επί του παρόντος να απειλεί τον οικισμό, σύμφωνα με το philenews.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και του δύσβατου της περιοχής ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ