Έλενα Ακρίτα κατάθλιψη: Η πολυετής μάχη με την κατάθλιψη και η διαρκής επαγρύπνηση


Η Έλενα Ακρίτα μας έχει πάντοτε συνηθίσει σε αφοπλιστική ειλικρίνεια. Είναι μια γυναίκα που δε μασά τα λόγια της και υποστηρίζει τις απόψεις της σθεναρά

Ωστόσο, όπως εξομολογήθηκε στη Ναταλία Γερμανού, βρέθηκε να υποφέρει από κατάθλιψη για πολλά χρόνια. Προτού το πάρει απόφαση και ζητήσει συμβουλές από τους ειδικούς, πέρασε εφιαλτικά. “Η κατάθλιψη έρχεται όταν το θελήσει εκείνη”, όπως δήλωσε η γνωστή δημοσιογράφος. Σωματοποιούσε όλα όσα της συνέβαιναν και κρυβόταν από τον κόσμο. Δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί και αυτό της κόστισε, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Έλενα Ακρίτα κατάθλιψη: Πώς εκδηλώθηκε;

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια, ένιωθε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτε μέσα στην ημέρα. Δεν είχε τη δύναμη να σηκωθεί και να πάει για έναν καφέ με φίλους. Το μόνο που ήθελε είναι να μένει σκεπασμένη μέχρι το κεφάλι, ξαπλωμένη και μπροστά από μία οθόνη. Αυτός ο υπνωτισμός της έφερνε μια παροδική ικανοποίηση, αλλά προφανώς και ήταν επίπλαστο αυτό το συναίσθημα. Με την καθοδήγηση όμως των ψυχοθεραπευτών κατάφερε να βγει από το σκοτεινό αυτό μπουντρούμι, όπου ήταν κλεισμένη τόσο καιρό.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η παραδοχή της Έλενας Ακρίτα ότι δε νιώθει πως έχει ξεφύγει από την κατάθλιψη. Αισθάνεται όπως ένας πρώην καπνιστής, ο οποίος ποτέ δεν μπορεί να απαλλαγεί 100% από τον εθισμό του. Σε αυτή την περίπτωση, εθισμός είναι η ίδια η κατάθλιψη. Κάθε μέρα καλείται να υπερισχύσει της νόσου και κάθε μέρα το καταφέρνει. Όμως πάντοτε παραμένει σε εγρήγορση. Γι’ αυτό και δείχνει πως κατανοεί πόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία ανάκαμψης έπειτα από διαταραχές στην ψυχική υγεία.

Η Ακρίτα είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τις ρίζες της κατάθλιψης στη ζωή της. Έπειτα από το χαμό του πατέρα της στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, έθαψε βαθιά μέσα της τα αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο αυτό την έκανε να παλεύει με το τέρας της κατάθλιψης για σχεδόν 30 χρόνια. Προσπαθεί λοιπόν μέσω της δημοσιοποίησης του δικού της προβλήματος να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, παρακινώντας όσους υποφέρουν να αναζητήσουν βοήθεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ