Τάσος Δούσης: Εικονική εκτέλεση στα χέρια των Ταλιμπάν – Tο “κλικ” που του άλλαξε τη ζωή [pic, vid]

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή “The 2Night Show” του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, όπου μεταξύ άλλων, έκανε έναν απολογισμό της επαγγελματικής του πορείας, από την εποχή που έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ μέχρι σήμερα.

Γιατί εγκατέλειψε το πολεμικό ρεπορτάζ

Την εποχή που ο Τάσος Δούσης δούλευε ως πολεμικός ανταποκριτής – συνεργάστηκε με τον Σκάι, το Star και τον Alpha – και ενώ ο εμφύλιος πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν σε εξέλιξη, ο δημοσιογράφος παρέμεινε για έξι μήνες περίπου στο Πακιστάν. Από εκεί, ο ίδιος και οι συναδέλφοί του από όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν στενά τα γεγονότα, αναμένοντας το άνοιγμα των συνόρων.

Όταν τα σύνορα άνοιξαν, οι δημοσιογράφοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο Πακιστάν κατευθύνθηκαν προς την Καμπούλ σε μία πομπή αυτοκινήτων, η οποία, πίστευαν, ότι τους προστάτευε. Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρίσκονταν ο ίδιος, ο Νίκος Βαφειάδης, ο οδηγός, καθώς και ένας εικονολήπτης. Κάποια στιγμή στη διαδρομή, η πομπή διεκόπη, καθώς ένας ντόπιος τους ενημέρωσε ότι σε μικρή απόσταση είχαν δολοφονήσει δημοσιογράφους. Το αυτοκίνητο ωστόσο στο οποίο επέβαινε ο Τάσος Δούσης ήταν το μόνο που συνέχισε την πορεία του.

“Σταματήστε, παρακάτω σκοτώνουν δημοσιογράφους” τους είπε ο Αφγανός. Θεωρήσαμε οτι μας έκανε πλάκα”, είπε ο δημοσιογράφος. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω οι Ταλιμπάν, αφού τους περικύκλωσαν, τους έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και, είπαν στον δημοσιογράφο να κάνει την προσευχή του. Ένας εξ αυτών τον στόχευε με όπλο και τελικά πάτησε τη σκανδάλη. “Συνεχίσαμε να πηγαίνουμε και εκεί που πηγαίναμε, ξαφνικά πέσαμε σε ενέδρα, μας σταματάνε μια ομάδα Ταλιμπάν και ξαφνικά παίρνουν το κλειδί του αυτοκινήτου. Στήνονται περιμετρικά μας, με πετάνε έξω από το αυτοκίνητο, με στήνουν και μου λένε: ‘Κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις!’. Ο αλήτης ο Ταλιμπάν πάτησε και τη σκανδάλη”.

“Για μήνες το βράδυ τσιμπιόμουν για να βεβαιωθώ ότι ζω. Είχαν σκοτώσει πριν από εμάς τέσσερις δημοσιογράφους”, είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, ο Τάσος Δούσης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ενθυμούμενος το περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή. Η εικονική εκτέλεση και το «κλικ» τη στιγμή που ο Ταλιμπάν πάτησε τη σκανδάλη τον έκαναν να αναθεωρήσει τη ζωή του όλη και να πάρει την απόφαση να αλλάξει προσανατολισμό επαγγελματικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάσου Δούση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here