ΗΠΑ Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ξεκινήσει την πτήση χιλιάδων μεταναστών στην Αϊτή


ΗΠΑ Μεταναστευτικό: Η μεξικανική αστυνομία διαλύει το τροχόσπιτο μεταναστών με προορισμό τις ΗΠΑ Μεξικανοί αξιωματικοί μετανάστευσης κρατούν μετανάστες από την Κεντρική Αμερική και την Αϊτή που κατευθύνονται με τροχόσπιτο προς τις ΗΠΑ – Οι μετανάστες της Αϊτής που επιδιώκουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την πείνα και την απελπισία στη χώρα τους δήλωσαν ότι δεν θα αποθαρρυνθούν από τα σχέδια των ΗΠΑ για ταχεία επιστροφή τους, καθώς χιλιάδες στρατοπέδευσαν στα σύνορα του Τέξας.

Κανείς δεν φαίνεται να είναι σίγουρος πώς ακριβώς συγκεντρώθηκαν τόσο γρήγορα οι Αϊτινοί κάτω από τη γέφυρα στο Ντελ Ρίο του Τέξας, αλλά ο δήμαρχος του Ντελ Ρίο, Μπρούνο Λοζάνο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιγράφοντας την κατάσταση ως «πρωτοφανή» και «σουρεαλιστική». Με την κατάσταση να επιδεινώνεται ραγδαία, οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν την Παρασκευή ότι έκλεισαν προσωρινά τη διέλευση των συνόρων «για να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες ασφάλειας», ανέφερε το Associated Press. Αλλά αρκεί να πούμε ότι η αθλιότητα, ο υπερπληθυσμός και οι ανθυγιεινές συνθήκες που είναι τώρα εμφανείς στην παραμεθόρια πόλη έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κρίση στη διοίκηση του Μπάιντεν.

Από το Σάββατο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) μετέφερε περίπου 2.000 από αυτούς σε σταθμούς επεξεργασίας μετανάστευσης. Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας DHS ανέφερε επίσης το Σάββατο ότι η τελωνειακή υπηρεσία και η προστασία των συνόρων των ΗΠΑ θα στείλουν 400 επιπλέον πράκτορες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Δευτέρας για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των μεταναστών, σύμφωνα με το CBC Canada.

Οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις «πτήσεις απομάκρυνσης» για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη γέφυρα του Τέξας Μετανάστες από την Αϊτή διασχίζουν το Ρίο Γκράντε κοντά στο λιμάνι εισόδου Del Rio-Acuña στο Ciudad Acuña, Μεξικό- Αντιμετωπίζοντας σκληρή κριτική από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αντίθεση ορισμένων δημοκρατικών βουλευτών, η κυβέρνηση προωθεί μια στρατηγική που αποσκοπεί στην ανακούφιση της υπερχείλισης στο Ντελ Ρίο και στην αποτροπή περισσότερων Αϊτινών από την προσπάθεια να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά και ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι», δήλωσε η Μάρσα Εσπινόσα, βοηθός γραμματέας δημοσίων υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, αναφέρει η New York Times. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει τρεις πτήσεις την Κυριακή και από τη Δευτέρα, θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την ημέρα, για να επιστρέψει μετανάστες από την Αϊτή πίσω στο νησιωτικό έθνος.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες θα είναι ενήλικες άγαμοι. Είναι πραγματικά μια ανθρωπιστική κρίση. Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η ανθρωπιστική κρίση που διαδραματίζεται στο Ντελ Ρίο πιθανότατα θα συνεχιστεί, παρά το κλείσιμο των συνόρων ή την επιστροφή των ανθρώπων στη χώρα από την οποία προέρχονται. Για τον Jorge Luis Mora Castillo, έναν 48χρονο από την Κούβα, ο οποίος έφτασε το Σάββατο, είπε ότι η οικογένειά του πλήρωσε τους λαθρέμπορους 12.000 δολάρια για να τον μεταφέρουν, τη σύζυγό του και τον γιο τους από την Παραγουάη, για να επιστρέψουν στην Κούβα δεν είναι επιλογή, «επειδή το να επιστρέψεις στην Κούβα σημαίνει να πεθάνεις», είπε, σύμφωνα με την The Guardian.

Όταν έμαθαν για τα σχέδια των ΗΠΑ, αρκετοί μετανάστες από την Αϊτή δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στον καταυλισμό και να ζητήσουν άσυλο. «Στην Αϊτή, δεν υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Ζαν, 38 ετών, ο οποίος έφτασε με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του. «Η χώρα βρίσκεται σε πολιτική κρίση» Η Nicole Phillips, νομική διευθύντρια της ομάδας υπεράσπισης Haitian Bridge Alliance, είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεξεργαστούν τους μετανάστες και να τους επιτρέψουν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και όχι να σπεύσουν να τους διώξουν. “Είναι πραγματικά μια ανθρωπιστική κρίση”, δήλωσε η Phillips. «Πρέπει να υπάρχει μεγάλη βοήθεια εκεί τώρα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ