Ταξίδια ΗΠΑ: Θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους ξένους επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid


Ταξίδια ΗΠΑ: Η χαλάρωση των περιορισμών ακολουθεί την κριτική για το περίπλοκο κυβερνητικό σύστημα «φανάρι» για τους ταξιδιώτες – Οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διεθνείς επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τον Jeff Zients, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών του έθνους για την αντιμετώπιση της Covid στον Λευκό Οίκο, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δείξουν αποδείξεις εμβολιασμού και αρνητικό τεστ Covid που ελήφθη εντός τριών ημερών από την αναχώρηση, σύμφωνα με το CNBC News.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton συναντιέται με τον Zients στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα και οι δύο πλευρές αναμένεται να κάνουν τη δημόσια ανακοίνωση αργότερα σήμερα. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και η Επιτροπή πιέζουν τις ΗΠΑ εδώ και μήνες να άρουν την απαγόρευση, την οποία θεωρούν αδικαιολόγητη, σύμφωνα με το Politico.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύουν επί του παρόντος τους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που τις τελευταίες 14 ημέρες βρίσκονταν στη Βρετανία, τις 26 χώρες Σένγκεν στην Ευρώπη χωρίς συνοριακό έλεγχο, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία. Αναμένεται ότι οι νέοι κανόνες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για εκείνους από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύουν από τον Μάρτιο του 2020 και επεκτάθηκαν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την ορκωμοσία του.

Η απαγόρευση εισόδου ξένων ταξιδιωτών στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχε ευρείες επιπτώσεις σε βιομηχανίες, όπως αεροπορικές εταιρείες, λιανική και εστιατόρια. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να συλλέγουν και να παρέχουν πληροφορίες επιβατών για να βοηθήσουν στην ανίχνευση κρουσμάτων σύμφωνα με τους νέους κανόνες. “Τις επόμενες εβδομάδες, τα CDC θα εκδώσουν εντολή εντοπισμού επαφών που θα απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν τρέχουσες πληροφορίες για κάθε ταξιδιώτη με προορισμό τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους”, δήλωσε ο Zients.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ