ΗΠΑ Εμβόλια: Φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται

ΗΠΑ Εμβόλια:  Η Λουιζιάνα έχει σταματήσει να ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την πλήρη κατανομή του εμβολίου COVID-19. Περίπου τα τρία τέταρτα των νομών του Κάνσας απέρριψαν τις νέες αποστολές του εμβολίου τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο μήνα. Και στο Μισισιπή, αξιωματούχοι ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει φιαλίδια σε μικρότερα πακέτα, ώστε να μη χαθούν.

 

Καθώς η προσφορά δόσεων εμβολίου κορωνοϊού στις Η.Π.Α. ξεπερνά τη ζήτηση, ορισμένα μέρη της χώρας διαπιστώνουν ότι υπάρχει τόσο μικρό ενδιαφέρον για τις λήψεις, που πρέπει να απορρίψουν τις αποστολές. «Είναι κάπως καθυστερημένο. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν το θέλουν», δήλωσε η Stacey Hileman, νοσοκόμα στο τμήμα υγείας στην επαρχία Decatur της επαρχίας του Κάνσας, όπου λιγότερο από το ένα τρίτο των 2.900 κατοίκων της κομητείας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η μειωμένη ζήτηση για εμβόλια δείχνει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την πανδημία ενώ ταυτόχρονα ασχολούνται με την οπτική δεκάδων χιλιάδων δόσεων που κάθονται στα ράφια όταν χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία βρίσκονται στη μέση της πλήρους ανάπτυξης ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες της Αμερικής έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ο Πρόεδρος Joe Biden αυτή την εβδομάδα γιόρτασε τη χορήγηση 200 εκατομμυρίων δόσεων που χορηγήθηκαν κατά τις πρώτες 100 ημέρες στο γραφείο του. Αναγνώρισε επίσης ότι μπαίνει σε μια νέα φάση για να ενισχύσει την προσέγγιση και να ξεπεράσει την διστακτικότητα.

Σε όλη τη χώρα, οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται και να αυξάνεται η προμήθεια. Περίπου οι μισές από τις κομητείες της Iowa έχουν σταματήσει να ζητούν νέες δόσεις από το κράτος και η Λουιζιάνα δεν ζήτησε αποστολή ορισμένων δόσεων εμβολίου την περασμένη εβδομάδα. Ορισμένοι παροτρύνουν τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να στείλουν περισσότερο εμβόλιο σε μέρη όπου υπάρχει ζήτηση – αντί να τα κατανέμουν με βάση τον πληθυσμό – συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Charlie Baker, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να χορηγήσει δύο έως τρεις φορές περισσότερες δόσεις την ημέρα εάν είχαν περισσότερες Προμήθειες.

Στο Μισισιπή, η φαρμακοποιός της μικρής πόλης Ρόμπιν Τζάκσον παρακάλεσε ουσιαστικά οποιονδήποτε στην κοινότητα να εμφανιστεί και να κάνει εμβόλιο αφού έλαβε την πρώτη αποστολή εμβολίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και η ζήτηση ήταν αδύναμη, παρά την τοποθέτηση πινακίδων στην αυλή έξω από την βιτρίνα της, γιορτάζοντας την άφιξη του φορτίου .

Σπατάλησε περισσότερα για εμβόλιο από ό, τι έδινε και άρχισε να πείθει τα μέλη της οικογένειας στο φαρμακείο για εμβολιασμούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here