Θαλασσινό αλάτι στο δέρμα: Πώς να φτιάξετε το δικό σας scrub με θεραπευτικό αλάτι από τη θάλασσα [vid]


Συχνά ακούμε για τα οφέλη της απολέπισης. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται και μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απολέπιση του προσώπου σας συνίσταται μερικές φορές την εβδομάδα. Τι γίνεται όμως με το σώμα μας; Το δέρμα του σώματός μας έχει επίσης νεκρά κύτταρα, τα οποία πολλοί από εμάς αγνοούμε και ως εκ τούτου δεν κάνουμε απολέπιση. Το scrub αλατιού είναι ότι όχι μόνο βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, δίνοντάς σας ένα πιο λείο, απαλό και υγιές αποτέλεσμα, αλλά επίσης αποτοξινώνει.

Θαλασσινό αλάτι στο δέρμα: Γιατί να χρησιμοποιήσετε Scrub θαλασσινού αλατιού αντί Scrub ζάχαρης

Αρχικά να πούμε πως και τα δύο έχουν οφέλη για το δέρμα. Ωστόσο, λέγεται ότι τα scrub αλατιού τείνουν να είναι λίγο πιο λειαντικά. Εάν ωστόσο, έχετε πολύ ευαίθητη επιδερμίδα, ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα scrub ζάχαρης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε scrub ζάχαρης στο πρόσωπο που είναι πιο ευαίσθητο, καθώς το αλάτι έχει χοντρούς κόκκους και μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, το θαλασσινό αλάτι είναι μια πλούσια πηγή μετάλλων που αγαπά το δέρμα και απορροφώνται εύκολα. Ειδικότερα, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι ένα από τα πιο πλούσια σε μέταλλα θαλάσσια άλατα που μπορείτε να βρείτε! Προερχόμενο από την περιοχή του Ισραήλ, αυτό το θαλασσινό αλάτι διαφέρει από το ωκεάνιο αλάτι καθότι έχει υψηλότερη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Θαλασσινό αλάτι στο δέρμα: Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό απολεπιστικό με θαλασσινό αλάτι

Τί θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι: Εάν μπορείτε να βρείτε αλάτι της Νεκράς Θάλασσας ακόμη καλύτερα!
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι φορέα: Προτιμώ το λάδι jojoba αλλά το ελαιόλαδο, το λάδι αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο λειτουργούν επίσης καλά
  • 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο: ο κατάλογος είναι ατελείωτος, αλλά μου αρέσει πολύ ο ευκάλυπτος (για αυτή την εμπειρία που μοιάζει με σπα), το λεμόνι και η λεβάντα (για χαλάρωση)
  • 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά) πρόσθετα: μη διστάσετε να προσθέσετε κάποια πρόσθετα όπως αλέσματα καφέ, αμυγδαλόψυχα, βότανα (το χαμομήλι και η λεβάντα είναι υπέροχα!) κλπ…

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ