Διαλογισμός για ύπνο: Η συμβολή του σε έναν καλό και ποιοτικό ύπνο [vid]


Όταν κοιμάστε τακτικά ανεπαρκώς τη νύχτα αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες χρόνιες ασθένειες. Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη, τη λήψη αποφάσεων, την συγκέντρωση και τον χρόνο αντίδρασης. Οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου τείνουν επίσης να κάνουν περισσότερα λάθη στη δουλειά και να οδηγούν πιο επικίνδυνα στο δρόμο.

Ο αυξημένος και καλύτερος ύπνος, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να βελτιώσει τη διανοητική διαύγεια και τη μνήμη. Ο βελτιωμένος ύπνος επηρεάζει επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενθαρρύνει τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες και τη διαχείριση του βάρους. Ο καλύτερος ύπνος έχει ακόμη συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου Αλτσχάιμερ. Οι μελέτες συνδέουν τακτικά τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο με την παροχή μεγαλύτερης αίσθησης ευεξίας.

Διαλογισμός για ύπνο: Γιατί να διαλογιστείτε πριν κοιμηθείτε;

Ειδικά εάν έχετε αϋπνία ή δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του ύπνου, το πόσο γρήγορα κοιμάστε και το πόσο μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας διαλογισμός για ύπνο πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, πιθανότατα θα κοιμηθείτε και πιο ήσυχα.

Διαλογισμός για ποιοτικό ύπνο: Αλλάξτε τη σχέση σας με τον ύπνο

Ο ξεκούραστος ύπνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το να έχετε ξεκούραστο μυαλό και έτσι η προετοιμασία μπορεί να ξεκινήσει με τη νοοτροπία και τις συνήθειές σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις περισσότερες φορές, τα ζητήματά μας γύρω από τον ύπνο έχουν τις ρίζες τους στις διαδικασίες σκέψης μας. Συνεπώς μια υγιεινή ρουτίνα ύπνου στην ούσια στοχεύει στο να βελτιώσει τη σχέση σας με τον ύπνο, υιοθετώντας καθημερινά νέες συνήθειες και νοοτροπίες, σταδιακά οικοδομείτε ένα περιβάλλον που ευνοεί μια καλή βραδινή ξεκούραση.

Ακολουθεί βίντεο με καθοδηγούμενο διαλογισμό για ύπνο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ