Ιατρικό Συμβούλιο Όρεγκον: Γιατρός χάνει την άδειά του γιατί ισχυρίζεται ότι οι μάσκες βλάπτουν την υγεία


Ιατρικό Συμβούλιο Όρεγκον: Το Ιατρικό Συμβούλιο του Όρεγκον ανακάλεσε την άδεια ενός γιατρού που δεν ακολούθησε τις οδηγίες της COVID-19 στο γραφείο του και μάλιστα είπε σε ορισμένους ασθενείς ότι η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα. Οι συμβουλές του Steven Arthur LaTulippe προς τους ασθενείς σχετικά με τη μάσκα προσώπου αντιστοιχούσαν σε «βαριά αμέλεια» στην ιατρική και ήταν λόγος για να παρθούν πειθαρχικά μέτρα, ανέφερε το ιατρικό συμβούλιο σε έκθεση.

Στον LaTulippe, ο οποίος είχε οικογενειακή επιχείρηση στο Ντάλας, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων, ανέφερε το Insider. Το διοικητικό συμβούλιο είπε επίσης ότι είχε υπερ -συνταγογραφήσει οπιοειδή για ορισμένους ασθενείς. Η έκθεση του ιατρικού συμβουλίου ανέφερε ότι ο LaTulippe και η σύζυγός του, που διευθύνουν την κλινική μαζί, δεν φορούσαν μάσκες προσώπου κατά τη θεραπεία ασθενών από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Ο LaTulippe είπε σε ηλικιωμένους και παιδιατρικούς ασθενείς ότι η χρήση μάσκας μπορεί να βλάψει την υγεία τους επιδεινώνοντας τη ΧΑΠ και το άσθμα και μπορεί να συμβάλει σε καρδιακές προσβολές και άλλα ιατρικά προβλήματα, ανέφερε η έκθεση.

“Ο κάτοχος της άδειας ισχυρίζεται ότι οι μάσκες είναι πιθανό να βλάψουν τους ασθενείς αυξάνοντας την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του σώματος μέσω της αναπνοής αερίου που έχει παγιδευτεί πίσω από μια μάσκα”, ανέφερε η έκθεση. Η έκθεση σημείωσε ότι “η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που αναπνέει ξανά μέσα σε μια μάσκα είναι ασήμαντη και θα μπορούσε εύκολα να αποβληθεί από μια αύξηση του λεπτού αερισμού τόσο μικρή που δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή”.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο LaTulippe είπε στους ασθενείς ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα στην κλινική εκτός εάν είναι «βαριά άρρωστοι», «έχουν βήχα» ή «συμφόρηση», παρόλο που τα CDC και ο κυβερνήτης του Όρεγκον είχαν συστήσει να φοριούνται μάσκες για την πρόληψη και εξάπλωση του ιού.

Πριν μπουν στο ιατρείο, οι ασθενείς δεν ρωτήθηκαν αν είχαν πρόσφατη επαφή με κάποιον που είχε μολυνθεί ή παρουσίαζε συμπτώματα COVID, ανέφερε η έκθεση. Το ιατρικό συμβούλιο ανέστειλε για πρώτη φορά την άδειά του τον Σεπτέμβριο. Είπε ότι δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά του σχετικά με τις μάσκες προσώπου.

“Ο Δικαιούχος Άδειας Χρήσης επιβεβαίωσε ότι θα αρνηθεί να τηρήσει τα πρωτόκολλα της πολιτείας COVID-19 και στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας ότι σε μια επιλογή μεταξύ της απώλειας της ιατρικής άδειας έναντι της χρήσης μάσκας στην κλινική του και της απαίτησης από τους ασθενείς και το προσωπικό του να φορούν μάσκα στην κλινική του, «θα επιλέξει να θυσιάσει την ιατρική του άδεια χωρίς δισταγμό», αναφέρεται στην έκθεση του ιατρικού συμβουλίου.

Ο LaTulippe είπε στο ιατρικό συμβούλιο ότι ήταν “ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το κοινό στην εκπαίδευσή του για τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με αυτήν την πανδημία” και ότι “τουλάχιστον το 98 τοις εκατό των ασθενών μου ήταν τόσο εξαιρετικά ευγνώμονες που δεν φορούσα μάσκα ή δεν απαιτούσα να φοράνε μια μάσκα στην κλινική μου ». Το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο LaTulippe συμμετείχε σε οκτώ περιπτώσεις αντιεπαγγελματικής ή παράνομης συμπεριφοράς, 22 περιπτώσεις αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής και πέντε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ