Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας που έκανε χειραψία με τον Μπόρις Τζόνσον


Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας που συνοδεύει τον πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο βρετανικός Τύπος γράφει οτι είχε κάνει χειραψία με τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τις πιθανότητες μόλυνσης στο ετήσιο ραντεβού των ηγετών 

Θετικός στον κορονοïό εντοπίστηκε ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλο Κεϊρόγκα, μερικές ώρες αφού συνόδευσε τον πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Κεϊρόγκα θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη σε καραντίνα, ανέφερε η γραμματεία επικοινωνίας της βραζιλιάνικης κυβέρνησης. «Ο υπουργός πηγαίνει καλά», σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται πως τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας εξετάστηκαν και βρέθηκε πως δεν έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως φoρούσε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα του ΟΗΕ. Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, που αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, αψήφησε τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ, που προέβλεπαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι.

Στην ομιλία που απηύθυνε στην 76η Γενική Συνέλευση είπε πως η κυβέρνησή του δεν υποστηρίζει τη χρήση «διαβατηρίου εμβολιασμού» και υπεραμύνθηκε της χρήσης φαρμάκων που έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν επίπτωση σε ασθενείς με την COVID-19, όπως η υδροξυχλωροκίνη.

Καθώς οι ανεμβολίαστοι δεν επιτρέπεται να γευματίζουν σε εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας και η συνοδεία του έφαγαν πίτσα σε πεζοδρόμιο την πρώτη βραδιά στο «Μεγάλο Μήλο» την Κυριακή.

Ο υπουργός Υγείας είναι το δεύτερο μέλος της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη που διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί. Μέλος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας, που είχε φθάσει στην πόλη την περασμένη εβδομάδα για να προετοιμάσει την επίσκεψη, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί και βρίσκεται επίσης σε απομόνωση.

Ο 55χρονος Κεϊρόγκα αναφέρει ο βρετανικός Τύπος κάθισε δίπλα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας την Δευτέρα. Εθεάθη μάλιστα να ανταλλάσσει χειραψία με τον Τζόνσον, ο οποίος σημειωτέον δεν φορούσε μάσκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ