Κορονοϊός: Δυο σχολικά τμήματα σε αναστολή λόγω πολλών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη


Κορονοϊός: Στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης – Συκεών, τα δυο πρώτα σχολικά τμήματα που βάζουν προσωρινό «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αποτελούν τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προχωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης.

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Μιχάλη Βουλγαρίδη, βρίσκονται, ήδη, σε επικοινωνία με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις, όπως αναφέρει το voria.gr.

Ο αντιδήμαρχος προσθέτει πως υπάρχουν και μεμονωμένα κρούσματα και σε άλλα σχολεία του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Πλεύρης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη»

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη, ήταν κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο νέου Lockdown εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

«Δεν τίθεται θέμα μέτρων, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης μετά τις συναντήσεις που είχε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων άνοιξαν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα μέσα σε τμήμα, τότε απομονώνεται και το τμήμα δεν κλείνει.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος. Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ