Κατανάλωση αλκοόλ Covid-19: Σχεδόν 1 στους 5 στις ΗΠΑ αναφέρει υψηλή κατανάλωση αλκοόλ


Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 17% των Αμερικανών πίνουν πολύ, αλλά πολύ λίγοι αναζητούν θεραπεία. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που έπιναν πολύ είπαν ότι δεν υποβάλλονταν σε θεραπεία κατά τη στιγμή της έρευνας. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είχαν τουλάχιστον κάποιο κίνητρο να αναζητήσουν θεραπεία για το αλκοόλ. Περίπου το 17% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι κατανάλωσαν πολύ αλκοόλ τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα της The Harris Poll. Η έρευνα παραγγέλθηκε από τη βιοφαρμακευτική ομάδα Alkermes, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 Αμερικανοί ηλικίας 21 ετών και άνω.

Από εκείνους που ανέφεραν ότι έπιναν πολύ κατά τους τελευταίους 12 μήνες, πολλοί ανέφεραν επίσης αρνητικές ψυχικές, σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις. Περίπου το 30% δήλωσε ότι συνέχισε να πίνει παρά το γεγονός ότι τους προκαλεί κατάθλιψη ή άγχος. Ταυτόχρονα το 22% εμφάνισε συμπτώματα στέρησης όταν οι επιπτώσεις του αλκοόλ εξαντλήθηκαν. Και το 23% είπε ότι έκοψε τις δραστηριότητες που ήταν σημαντικές για αυτούς ή το εγκατέλειψαν εντελώς, για να πιει.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών και άλλων σοβαρών προβλημάτων με την πάροδο του χρόνου, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, υψηλή αρτηριακή πίεση και άνοια, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ