Βρετανία: Ο κορονοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με κοινό κρυολόγημα εκτιμούν οι ειδικοί


Ο κορονοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί ειδικοί.

«Τα χειρότερα έχουν παρέλθει» στο Ηνωμένο Βασίλειο ως προς την πανδημία του κορονοϊού, εκτιμά ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ, μέλος της ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο της Astra Zeneca

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σοβαρές λοιμώξεις από τον κορωνοϊό παραμένουν «πολύ χαμηλά» παρά τα περισσότερα από 30 χιλιάδες καθημερινά κρούσματα.

Μιλώντας στο Sky News, ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας είπε ότι η ενισχυμένη ανοσία των πολιτών λόγω εμβολίων και λοιμώξεων σημαίνει πως έως την επόμενη άνοιξη ο κορωνοϊός θα θυμίζει τους υπόλοιπους κορονοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Όπως είπε, μετά από το χειμώνα τα πράγματα θα είναι καλά. «Αν δείτε την τροχιά στην οποία βρισκόμαστε, είμαστε πολύ καλύτερα από όσο έξι μήνες πριν. Άρα η πίεση επί του NHS έχει εν πολλοίς υποχωρήσει. Αν δείτε τους θανάτους από Covid, τείνουν να αφορούν πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους και δεν είναι εντελώς σαφές πως ήταν η Covid που προκάλεσε όλους αυτούς τους θανάτους. Επομένως νομίζω ότι έχουν περάσει τα χειρότερα τώρα».

Την εκτίμηση ότι ο κορονοϊός θα καταλήξει να προκαλεί μόνο ένα κρυολόγημα έκανε σε ιατρικό σεμινάριο και η ντέιμ Σάρα Γκίλμπερτ, η επιστήμονας της Οξφόρδης που ανέπτυξε το εμβόλιο που χορηγεί η AsttaZeneca.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία πιο λοιμογόνα εκδοχή του ιού», υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες περί νέας πιο θανατηφόρας παραλλαγής.

Ο σερ Τζον Μπελ συμφώνησε, εξάλλου, με την προειδοποίηση του αρχίατρου Αγγλίας Κρις Γουίτι ότι χωρίς εμβολιασμό η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών θα προσβληθούν από τον κορονοϊό. Τόνισε όμως ότι η πιθανότητα σοβαρής νόσησης των ανηλίκων είναι μικρή και σημείωσε ότι δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις παιδιών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εκτίμησε επίσης ότι και οι φόβοι για συμπτώματα της λεγόμενης «Covid διαρκείας» στα παιδιά είναι υπερβολικοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ