Με συμμάχους τους γονείς ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγή στο πρωτόκολλο του «50+1» για τα κρούσματα στα σχολεία


Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητά τη λήψη επιπλέον μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ώστε να μην μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Να αλλάξει εδώ και τώρα το παράλογο -όπως το χαρακτηρίζουν- πρωτόκολλο που προβλέπει πως για να κλείσει ένα τμήμα σε σχολείο θα πρέπει να νοσήσει τα μισά παιδιά, ζητάει η Κουμουνδούρου, που επιμένει στην ανάγκη λήψεις ακόμα επιπλέον μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται τα σχολεία σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Καθόλου ικανοποιημένοι με τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Παιδείας δεν είναι και οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να ανοίξει κανονικά τα σχολεία, ζήτησε να ληφθούν μία σειρά από μέτρα για τη προστασία παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούσε εξ αρχής ότι με βάση τα πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, τα σχολεία θα μετατρέπονταν σε «θερμοκήπια» μετάδοσης του ιού. Μάλιστα, το γεγονός πως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι τα τμήματα θα κλείνουν εάν κι εφόσον νοσήσει το 50%+1, θεωρήθηκε «παραλογισμός» από τη Κουμουνδούρου.

Σήμερα, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά στα σχολεία της χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά έστω και τώρα να αλλάξει αυτό το πρωτόκολλο. Μιλώντας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε, μάλιστα, ότι «πρέπει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρα γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δε μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια».

Σημείωσε ακόμη, ότι «με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα». Υπενθυμίζουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τη κυβέρνηση την αραίωση των τμημάτων, την εξεύρεση επιπλέον αιθουσών, για να «σπάσουν» τα τμήματα σε συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, τη πρόσληψη όσων αναπληρωτών καθηγητών χρειάζεται για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν, αλλά και τη πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών κατά το πρότυπο του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσου.

Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: «Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία»

Εν τω μεταξύ, οργισμένοι με τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, είναι οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, την οργή των γονιών στα μέτρα που δεν λαμβάνονται σωστά και την έλλειψη του προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και για τους «αρνητές» γονείς που δημιουργούν καθημερινά προβλήματα, μίλησε ο Βαγγέλης Φιλέρης, Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98.9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

«Οι σύλλογοι γονέων προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, απ’ όλα τα προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά η πανδημία. Προσπαθούμε να τα εφοδιάσουμε με μάσκες. Να είμαστε δίπλα τους και να τους συμπαραστεκόμαστε. Να τους βοηθήσουμε με την τηλεκπαίδευση», τόνισε ο Βαγγέλης Φιλέρης.

Στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης, αναφέρθηκε στην οργή των γονιών, στα μέτρα που δεν τηρούνται, και την ανικανότητα του υπουργείου παιδείας να ακολουθήσει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά και θα είναι και αποτελεσματικά. «Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία». Ενώ επισήμανε ότι «Πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Προσωπικό καθαρισμού περισσότερο και πρέπει να υπάρχει εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ