Kar-go Delivery Bot: Συνεργασία της Ακαδημίας Ρομποτικής με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία RAF


Η Ακαδημία Ρομποτικής και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν μια νέα δοκιμαστική ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων σε αεροπορική βάση.

Γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της RAF Astra για την εξασφάλιση ικανότητας  επόμενης γενιάς.

Αυτή η δοκιμή είναι η πρώτη φορά που αυτόνομα οχήματα έχουν αναπτυχθεί σε βρετανική αεροπορική βάση από τη RAF.

Το Kar-go Delivery Bot της Ακαδημίας Ρομποτικής πραγματοποιεί παραδόσεις εργαλείων, εξοπλισμού και προμηθειών σε τοποθεσίες εντός της RAF Brize Norton, κοντά στην Οξφόρδη. Το προσωπικό της RAF συναντά το όχημα. Μια καταπακτή απελευθερώνεται αυτόματα επιτρέποντάς τους να συλλέξουν το πακέτο. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, τα οχήματα θα εκτελούν αυτόνομες και ημιαυτόνομες διαδικασίες. Την ίδια στιγμή, μια ομάδα ασφαλείας παρακολουθεί από έναν κινητό κόμβο εντολών.

Αυτός ο μοναδικός κόμβος απομακρυσμένης εντολής είναι μια ασφαλής κινητή μονάδα. Μπορεί να επιβλέπει όλες τις πτυχές των λειτουργιών των οχημάτων. Από αυτήν την εγκατάσταση, η ομάδα είναι επίσης σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος από απόσταση εάν είναι απαραίτητο. Για λόγους ασφαλείας, μόνο εκπαιδευμένο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να μεταφέρει αγαθά σε μια αεροπορική βάση. Όμως η χρήση ασφαλών, αυτόνομων οχημάτων θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη στο επαγγελματικό προσωπικό. Θα απελευθέρωνε το χρόνο τους για να επικεντρωθούν στους βασικούς ρόλους για τους οποίους εκπαιδεύτηκαν. Δεδομένου ότι τα οχήματα είναι ηλεκτρικά, η τεχνολογία ανοίγει επίσης ευκαιρίες για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών. Βοηθά τη RAF στην αποστολή της να επιτύχει το καθαρό μηδέν έως το 2040.

Kar-go Delivery Bot: Επενδύοντας στο μέλλον της ρομποτικής

Με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Astra της RAF, με τη βρετανική νεοσύστατη Ακαδημία Ρομποτικής να ταιριάζει με την επένδυση, η δοκιμή είναι το πρώτο στάδιο κατανόησης και διερεύνησης της δυνατότητας χρήσης αυτόνομων οχημάτων παράδοσης για την υποστήριξη του έργου του προσωπικού της RAF. Παράλληλα με τα έργα και τα προγράμματα μεγάλων εισιτηρίων, το πρόγραμμα Astra στοχεύει να εμπλέξει ολόκληρη τη δύναμη των τακτικών, των εφεδρειών, των πολιτών και των εργολάβων στην οδήγηση της αλλαγής. Εντοπίζει τα εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδο και καινοτομεί εσωτερικά.

Η εκτεταμένη προ-σάρωση και η συλλογή δεδομένων είναι τυπική για την εκπαίδευση αυτόνομων οχημάτων σε μια συγκεκριμένη διαδρομή για να μάθουν πώς να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής. Λόγω περιορισμών ασφαλείας, η ομάδα έπρεπε να εφεύρει ένα ιδιόκτητο σύστημα για την ελαχιστοποίηση της καταγραφής δεδομένων. Επέτρεψε στο όχημα να περιηγηθεί με ασφάλεια χωρίς αυτήν την εκπαίδευση. Επιπλέον, η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει ορισμένες νέες προκλήσεις που είναι μοναδικές για την οδήγηση σε αεροδρόμιο. Ήταν απαραίτητο να διδάξει στο AI να μάθει νέες συμπεριφορές όπως η στάση στα πράσινα φώτα σε ένα αεροδρόμιο. Το όχημα παράδοσης Kar-go είναι μόνο ένα μέρος ενός πλήρους αυτόνομου τεχνολογικού συστήματος. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε από την κορυφαία βρετανική εταιρεία τεχνολογίας, Academy of Robotics.

Αυτή η δοκιμή αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μηνών στενής συνεργασίας και σχεδιασμού με τη RAF. Ήταν μεγάλο προνόμιο να συνεργάζομαι με ομάδες που δείχνουν τέτοια αφοσίωση και δέσμευση να βοηθούν άλλους. Ελπίζουμε ότι με αυτήν τη δοκιμή, κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να τους βοηθήσουμε να κάνουν ακόμη περισσότερα για όσους έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτήν την πρώτη δοκιμή, η RAF θα επανεξετάσει τα ευρήματα προσεκτικά και θα εξετάσει πώς μπορεί να κλιμακωθεί αποτελεσματικά ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής τους να φέρουν την καινοτομία στη RAF.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ