Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι: Τα θεραπευτικά και αγχολυτικά του οφέλη [vid]


Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού καθώς με αυτό θεράπευε τα τραυματισμένα χέρια των ψαράδων. Το θαλασσινό αλάτι είναι μια πλούσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι επωφελή για την υγεία. Μάλιστα, τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν να αυξήσουν την ενέργειά σας, να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων του στρες και να συμβάλλουν στην συνολική αίσθηση ευεξίας.

Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στα οφέλη του λουτρού με αλάτι από τη θάλασσα:

  • Φυσική θεραπεία δέρματος

Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά όσον αφορά την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος. Οι περισσότερες παθήσεις του δέρματος, ακόμη και το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα, μπορούν να επωφεληθούν από ένα λουτρό με θαλασσινό αλάτι, λένε ειδικοί. Επιπλέον, το λουτρό σε νερό εμποτισμένο με θαλασσινό αλάτι λέγεται ότι μπορεί να απαλύνει το συναισθηματικό και σωματικό στρες, να ανακουφίσει τους καταπονημένους μύες και να βελτιώσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η αφυδάτωση και η ακμή. Το δέρμα σας απορροφά εύκολα το θαλασσινό αλάτι που είναι πλούσιο σε μέταλλα. Τα λουτρά με το θαλασσινό νερό ή θαλασσινό αλάτι είναι ο γρηγορότερος τρόπος να “πάρετε” μια γεναιόδωρη δόση μετάλλων. Τούτο διότι, το δέρμα μας είναι είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα. Το θαλασσινό νερό περιέχει όλα τα φυσικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα σε πολύ παρόμοιες συγκεντρώσεις με το πλάσμα του αίματός μας, επομένως είναι μια μορφή τέλεια ισορροπημένου μεταλλικού νερού για το σώμα.

  • Αποσυμπίεση και απελευθέρωση της έντασης

Ποιος δεν νιώθει αυτή την γλυκιά ανακούφιση που προσφέρει μια βουτιά στην μπανιέρα μετά από μια δύσκολη μέρα; Μια από τις μεγαλύτερες αιτίες κόπωσης, ανισορροπίας και διαταραγμένων κύκλων ύπνου είναι η απομετάλλωση που προκαλείται από το στρες. Το θαλασσινό νερό παρέχει τον σωστό συνδυασμό μετάλλων σε τέλειες δόσεις για την αποκατάσταση των κυτταρικών λειτουργιών. Κι αν οι ανησυχίες σας βαραίνουν, αιθέρια έλαια (όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι) που προστίθενται στο ζεστό νερό του μπάνιου σας μπορούν να σας δώσουν μία έξτρα αίσθηση χαλάρωσης.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ