Υπόθεση Νίκου Παππά: Ξεκίνησε η ανάκριση – Κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας


Με την κατάθεση του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα ξεκίνησε η ανάκριση της υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο Κυριάκος Τόμπρας κλήθηκε να καταθέσει καθώς φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας -CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Υπενθυμίζεται, ότι η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει σε βάρος του Ν. Παππά στην άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, αναφέρθηκε σε εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, απέδιδε στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι κατάθεσε στη Βουλή

Κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Κυριάκος Τόμπρας είχε περιγράψει τον τρόπο που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το αποκαλούμενο «Syriza channel».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 η οικογένεια Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληρφορίες, κατάθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι», συμπληρώνοντας ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε και είχα προηγηθεί προσεγγίσεις του στους Γ. Κουρή και Φ. Βρυώνη.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε. Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογριτσας μου λέει «μπορώ». Όλη η αγορά τον φώναζε «κόκκινο» εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσωτους Χούρυ ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν» φέρεται να κατέθεσε.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνος γνώρισε τους Χούρι με τον εργολάβο, λέγοντας πως «την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου, αλλά δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση μεταξύ Παππά και Καλογρίτσα ή Χούρι και Παππά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ