ΗΠΑ: Η αμερικανική συνοριοφυλακή σταματάει προσωρινά τη χρήση έφιππων αστυνομικών στο Τέξας

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί έφιππα μέλη της στο Τέξας.

Η αμερικανική συνοριοφυλακή θα σταματήσει να χρησιμοποιεί έφιππα μέλη της, γύρω από τη μικρή πόλη Ρίο Γκράντε, στο Τέξας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες καταγράφουν, όπως καταγγέλθηκε, την ταπεινωτική συμπεριφορά προς τους Αϊτινούς μετανάστες, που επιχειρούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας «γνωστοποίησε στους επικεφαλής των οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ότι δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον άλογα στο Ρίο Γκράντε», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας διευκρίνισε πως αυτό το μέτρο λαμβάνεται «προσωρινά».

«Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους για να αναγνωρίζουμε τα άτομα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ιατρικό κίνδυνο», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Σε μια φωτογραφία, μεταξύ άλλων, που τράβηξε την Κυριακή ένας φωτογράφος του AFP, ένας έφιππος συνοριοφύλακας διακρίνεται να αρπάζει από το μπλουζάκι του έναν άνδρα, στην αμερικανική πλευρά του Ρίο Γκράντε, φυσικού συνόρου μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στο Ντελ Ρίο.

Αυτές οι φωτογραφίες, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ο Μαγιόρκας διαβεβαίωσε χθες ότι αυτά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα δεν αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα των ΗΠΑ, ούτε τη δράση του συνόλου της συνοριοφυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ