Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Είναι η παραλλαγή δέλτα η χειρότερη για τα παιδιά;


Κορωνοϊός Μεταλλάξεις: Είναι η παραλλαγή δέλτα του κορωνοϊού χειρότερη για τα παιδιά; Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάνει τα παιδιά και τους εφήβους πιο άρρωστα από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού, αν και  η δέλτα έχει οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά επειδή είναι πιο μεταδοτική.

Η ικανότητα της Delta να εξαπλώνεται πιο εύκολα την καθιστά περισσότερο επικίνδυνη για τα παιδιά και υπογραμμίζει την ανάγκη για μάσκες στα σχολεία και εμβολιασμούς για όσους είναι αρκετά μεγάλοι, δήλωσε ο Δρ Juan Dumois, παιδίατρος μολυσματικών ασθενειών στο Johns Hopkins All Children’s Hospital στο St. Petersburg, στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και της Παιδικής Νοσοκομειακής Ένωσης, τα εβδομαδιαία ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των παιδιών των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 250.000, ξεπερνώντας τη μέση τιμή του χειμώνα. Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικά στην covid-19. Μπορούν τα παιδιά να έχουν «μακρά covid» μετά από μολύνσεις από κορωνοϊό;

Η παραλλαγή δέλτα έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 180 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σε πολλές από αυτές, η άνοδος των λοιμώξεων σήμαινε επίσης αύξηση των νοσηλειών σε μικρά παιδιά και εφήβους. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό νοσηλείας για την covid -19 ήταν μικρότερο από δύο ανά 100.000 παιδιά στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου-παρόμοιο με το αποκορύφωμα του περασμένου χειμώνα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αλλά η μερίδα των παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρή ασθένεια δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Οι τεράστιοι αριθμοί μπορούν να κάνουν να φαίνεται ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν με την παραλλαγή δέλτα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Τα περισσότερα μολυσμένα παιδιά έχουν ήπιες λοιμώξεις ή κανένα σύμπτωμα και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Τα εμβόλια covid-19 συνεχίζουν να παρέχουν προστασία έναντι της δέλτα. Μεταξύ των παιδιών 12 ετών και άνω-που είναι επιλέξιμα για εμβόλια covid-19-το εβδομαδιαίο ποσοστό νοσηλείας τον Ιούλιο ήταν 10 φορές υψηλότερο για τους μη εμβολιασμένους από εκείνους που είχαν υποβληθεί σε εμβόλια, δείχνουν τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ