Πώς συνελήφθη Έλληνας διακινητής μεταναστών με υπερπολυτελές τζιπ


Ήταν μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου όταν αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκο την επαρχιακή οδό Ιάσμου-Ξάνθης, στο ύψος του οικισμού Κοπτερό στο ρεύμα προς Ξάνθη, έκαναν σήμα σε πολυτελές τζιπ να σταματήσει.

Ο οδηγός δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα με το μεγάλου κυβισμού όχημα. Οι αστυνομικοί αμέσως κινητοποιήθηκαν μέχρι που ακινητοποίησαν το τζιπ, μάρκας BMW X6 με βουλγάρικες πινακίδες. Αμέσως πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό-διακινητή διαπιστώνοντας ότι είναι Έλληνας. Μέσα στο τζιπ είχε στοιβάξει οχτώ μετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων. Ο οδηγός εκτιμάται ότι τους παρέλαβε από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα για να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα. Για τη μεταφορά τους οι πρόσφυγες είχαν πληρώσει αντίτιμο.

Ο διακινητής είναι ένας 34χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος οδηγήθηκε στο Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για «μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην ελληνική επικράτεια από τα εσωτερικά σύνορα της χώρας προς το εσωτερικό αυτής με κίνδυνο ζωής, έναντι αντιτίμου» και για απείθεια.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της βορείου Ελλάδος δίκτυο ελέγχων για τη σύλληψη διακινητών μεταναστών.

Συγκεκριμένα γίνονται μπλόκα σε δρόμους από όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι περνούν οχήματα που μεταφέρουν μετανάστες. Πολλές φορές τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι «υπεράνω υποψίας» για να παραπλανούνται οι Αρχές, όπως στην περίπτωση της 20ης Σεπτεμβρίου με το πολυτελές τζιπ (στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν εννιά άτομα).

Τα κυκλώματα στοιβάζουν πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε μικρούς χώρους, ενώ οι οδηγοί δεν σταματούν συνήθως στα μπλόκα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή τους. Και αυτό διότι αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε επαρχιακούς δρόμους και κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει ακόμα και περιστατικά κατά τα οποία οι οδηγοί είναι ανήλικοι που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης. Τα κυκλώματα τους «επιστρατεύουν» θεωρώντας ότι σε περίπτωση σύλληψής τους θα τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης λόγω ηλικίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ