TikTok: Διαθέτει νέους πόρους ψυχικής υγείας για τους χρήστες του


Πολλά από τα βίντεο TikTok που χρησιμοποιούν το hashtag ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο. Συγκινητικά τραγούδια που μιλούν για κατάθλιψη, μοναξιά, απόγνωση. Στην οθόνη εμφανίζεται κείμενο που δηλώνει τις προκλήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό που ακολουθεί ποικίλλει. Μερικές φορές, χρήστες κάνουν αστεία για τις δυσκολίες. Αλλά άλλοι είναι ειλικρινείς. Δημοσιεύουν γρήγορες εικόνες από χαμόγελα σε γάμους, προγεννητικούς υπέρηχους, βραδινές βραδιές με φίλους, το πρώτο φιλί μιας νέας αγάπης και πολλά άλλα.

Τα βίντεο, τα οποία χρησιμοποιούν το hashtag #suicidepreventionmonth, συνέπεσαν με τον μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της αυτοκτονίας. Ο μήνας αυτός είναι ο Σεπτέμβριος. Η τάση αυξήθηκε μόλις το TikTok ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εφαρμόσει νέους πόρους για όσους αγωνίζονται με αυτοκτονικές ιδέες. Τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν:

  • Μια λίστα πόρων εντός εφαρμογής με τηλεφωνικές γραμμές κρίσης σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τους χρήστες σε κάθε περιοχή.
  • Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς συνεργασίας με κάποιον που μπορεί να βρίσκεται σε κρίση.
  • Πόρους, όπως μια γραμμή βοήθειας Crisis Text Line, κάθε φορά που κάποιος αναζητά έναν όρο όπως #αυτοκτονία.

Ορισμένοι θεωρούν πως οι πρόσθετοι πόροι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι σύνδεσμοι και οι αποποιήσεις μπορούν να μη θέλουν να βοηθήσουν. Ανεξάρτητα από αυτό, όλοι οι ερωτηθέντες συμφωνούν πως η απόφαση να γίνουν τέτοιες αλλαγές στην εφαρμογή σηματοδοτεί μια θετική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χειρίζονται την ψυχική υγεία των χρηστών τους, ιδιαίτερα εκείνων που είναι νεότεροι.

Τα βίντεο για ψυχική υγεία στο TikTok παραμένουν δημοφιλή

Η απόφαση του TikTok να προσθέσει πόρους είναι σύμφωνη με τις κοινότητες των χρηστών που έχουν στραφεί στην πλατφόρμα για να αγκαλιάσουν συζητήσεις γύρω από την ψυχική υγεία. Αν και δεν ήταν μια νέα κατηγορία βίντεο, τα βίντεο ψυχικής υγείας και ευεξίας έγιναν συνηθισμένα στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι λογικό, καθώς οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τη μοναξιά και άλλες δυσκολίες. Το hashtag #MentalHealth έχει προβληθεί πάνω από 16,4 δισεκατομμύρια φορές στην εφαρμογή, Αντίστοιχα, το hashtag #MentalHealthMatters έχει προβληθεί πάνω από 13,5 δισεκατομμύρια φορές. Ακόμη και το hashtag #mentalheath που έχει γραφτεί λάθος έχει προβληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές.

Το TikTok λέει ότι είναι ένας χώρος για τους νέους να έχουν ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με την ψυχική τους ευημερία. Θέλει όμως να διασφαλίσει ότι η πλατφόρμα του φιλοξενεί αυτές τις κοινότητες με ασφάλεια. Η παροχή πόρων σε πλατφόρμες είναι μια «υπεύθυνη» κίνηση. Το TikTok ήταν ένας χρήσιμος τρόπος για τους νέους να αισθάνονται λιγότερο απομονωμένοι. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να παρέχουμε πόρους. Εξάλλου οι ίδιες οι εφαρμογές μπορούν να συμβάλουν στα θέματα ψυχικής υγείας των χρηστών τους.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ