Πέτσας: «Η ΔΕΗ ήταν χρυσός και ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε κάρβουνο»


Στέλιος Πέτσας: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε μετατρέψει μια επικερδή ΔΕΚΟ σε… κάρβουνο!

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ αλλά και στα υπόλοιπα αντιπολιτευτικά κόμματα, τονίζοντας πως θα πρέπει να ντρέπονται όσοι δεν ψήφισαν τα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν.

«Μιλάτε για τα «ασημικά του κράτους», όταν κάποιοι οι οποίοι είχαν χρυσό στα χέρια τους, τα προηγούμενα χρόνια, τον έκαναν κάρβουνο. Θυμίζω ότι τον Μάιο του 2019 –προ των Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών, μία περίοδο που ήδη διαφαινόταν ότι θα ακολουθήσουν Εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κυριαρχήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης– η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ήταν περίπου 1,40. Σήμερα, η τιμή της μετοχής της είναι κοντά στα 8 ευρώ και –πριν ανακοινωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου– είχε ξεπεράσει και τα 10 ευρώ. Μιλάμε, δηλαδή, για απογείωση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ. Και είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν προσπαθεί να ξεπουλήσει τίποτα. Προσπαθούμε, απλώς, να εισφέρουν κεφάλαια και ιδιώτες επενδυτές, πάντα με το Ελληνικό Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχο. Και προσπαθούμε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις που θα διασφαλίσουν φθηνό ρεύμα στα νοικοκυριά, καθώς και επάρκεια του συστήματος», τόνισε για τη ΔΕΗ ο κύριος Πέτσας.

Ακόμη, σε ότι αφορά των θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, έναντι ισχυρών καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «σε 45 ημέρες θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές», με στόχο να υπάρξει άμεση προστασία τους.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου είπε ότι «Την λέξη «ντροπή» πρέπει να την ακούσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε τα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν».

Εξήγησε ακόμη ότι «τα αντιδιαβρωτικά έργα, όπως τα κορμοφράγματα, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσουν και να γίνουν, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα ανατέθηκαν στις Περιφέρειες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα».

«Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής»

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής του δημοσίου –οι οποίες έχουν μία πολύ μεγαλύτερη «έκθεση» και επαφή με το κοινό– τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά. Και αναφέρομαι τόσο στους υγειονομικούς –χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα– όσο και στους εκπαιδευτικούς. Αυτό, πάντως, που εξακολουθεί να έχει σημασία είναι, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να σπεύσουν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν, προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που συστήνουν οι ειδικοί και να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό, πριν μπούμε στους εσωτερικούς χώρους, τον χειμώνα, όπου η διασπορά είναι –όπως έχει αποδειχθεί– πολύ μεγαλύτερη.
Η Κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε περεταίρω επέκταση της υποχρεωτικότητας. Εάν κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο, μόνο τότε θα το ξαναδούμε και, φυσικά, έπειτα από σχετική σύσταση των ειδικών. Αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους», σχολίασε σχετικά με τους εμβολιασμούς στο Δημόσιο ο κύριος Πέτσας.

«Να μην μιλάμε για πρόστιμα, αλλά για κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται»

«Δεν βλέπω κάποιο πρόστιμο. Βλέπω κανόνες, τους οποίους όλοι μας πρέπει να τηρούμε. Και ο κανόνας προβλέπει ότι πρέπει είτε να είσαι εμβολιασμένος, είτε να προσκομίζεις τα απαραίτητα τεστ, προκειμένου να μην γίνεσαι εστία διασποράς, αλλά και προκειμένου να προστατεύσεις την υγεία σου και τους οικείους σου. Οι κανόνες, λοιπόν, υπάρχουν. Και κάθε κανόνας –όταν δεν εφαρμόζεται– επισύρει κάποιες υποχρεώσεις, που η πολιτεία πρέπει να φροντίζει να τηρούνται. Εάν είσαι συνεπής και κάνεις αυτό που πρέπει, δεν υπάρχει πρόστιμο. Το κόστος, δηλαδή, είναι μηδέν. Από εκεί και πέρα, ναι, το πρόστιμο είναι 300 ευρώ και όταν πρόκειται για μερικής απασχόλησης εργαζόμενους –γιατί το μέτρο είναι καθολικό στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα– μιλάμε για 150 ευρώ», τόνισε για το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους υπάλληλους δεν εφαρμόζουν τα μέτρα σχετικά με τα τεστ κατά του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ