Η ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάει τα fake news για τα εμβόλια, με εντολή Θεοδωρικάκου – Πώς εξαπατούν πολίτες


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media που παρακινούν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις εμφανίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σήμερα Σάββατο επισκέφτηκε τη ΓΑΔΑ και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, από τον οποίο ζήτησε να διερευνήσει άμεσα την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη Δημόσια υγεία.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπόμενων κατά το νόμο ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο θα μπει συγκεκριμένη σελίδα η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να διακινεί fake news με θέμα τον εμβολιασμό και της οποίας ομάδας μέλη φέρονται να έχυνε στραφεί νομικά εναντίον στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν στο Newsbomb ότι υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στον ΠΚ για τα συγκεκριμένα αδικήματα και συγκεκριμένα 8 άρθρα τα οποία μπορούν μα βρουν εφαρμογή στα περιστατικά προτροπής σε πράξεις ενάντια στη δημόσια υγειά. Μάλιστα κάποια από αυτά τα αρθρα προβλεπουν και ένα χρόνο φυλάκιση.

Ντοκουμέντο για οικονομική εξαπάτηση πολιτών

Αίσθηση προκαλούν οι παροτρύνσεις απατεώνων σε πολίτες ώστε να τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να μην τους «πιάνουν» τα μέτρα και οι ποινές, σε μία υπόθεση που θυμίζει… Αρτέμη Σώρρα.

Οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό πάντα αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους. Οι Αρχές θα τους ψάξουν για απάτη, ενώ το χαρτι βρίσκεται ήδη στα χερια της Δίωξης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ