Την επιδότηση και των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου εξετάζει η κυβέρνηση


Την επιδότηση και των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου για τη χειμερινή περίοδο εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αναζητηθούν και να βρεθούν πόροι, οι οποίοι θα διατεθούν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και από εκεί θα διοχετευθούν σε οικιακούς καταναλωτές προκειμένου να αντισταθμίσουν ένα μικρό μέρος των αυξήσεων των τιμολογίων.

Η επιδότηση θα κατευθυνθεί στους οικονομικά αδύναμους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι ούτως ή άλλως λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης (υπουργείο Οικονομικών). Το ποσό αυτό με βάση τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα θα είναι αυξημένο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγές θέλουν την ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να μελετά το ενδεχόμενο της παροχής έξτρα ενίσχυσης για αυτή την κατηγορία των καταναλωτών φυσικού αερίου. Δηλαδή επιπλέον ποσού από το αυξημένο επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τον φετινό χειμώνα.

Τα κονδύλια δεν θα προέλθουν από τα έσοδα των δημοπρασιών για δικαιώματα εκπομπών αέριων ρύπων, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος. Και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται, λένε οι πληροφορίες, προς την κατεύθυνση αναζήτησης αυτών των πόρων.

Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο εκτιμώνται σε περίπου 500.000. Οι αυξήσεις που θα υποστούν φέτος κατά τη χειμερινή σεζόν θα είναι τεράστιες, με τις εκτιμήσεις να δίνουν υψηλότερο κατά 110% κόστος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ