Μουσική καθημερινότητα: Οδηγώντας στο δρόμο προς την αυτοβελτίωση και την ευεξία

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στη μουσική σε θεμελιώδες επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Το κάνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο. Το μόνο που αρκεί είναι να καθόμαστε και να ακούμε. Όλοι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε είδους μουσική. Ανεξάρτητα από το βιοτικό επίπεδο στο οποίο ανήκουμε. Επομένως καταλαβαίνουμε με ποιον τρόπο η μουσική επηρεάζει τον εγκέφαλο. Μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης μας. Η ντοπαμίνη είναι υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση.

Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή αναπολήσει το παρελθόν ακούγοντας ένα τραγούδι. Όλες αυτές οι αναμνήσεις είναι συνήθως ευχάριστες. Είναι επίσης ένα μέσο που έχει την ικανότητα να επηρεάζει το αναπνεύστικό μας σύστημα, αλλά και τον καρδιακό μας παλμό. Γενικά, από τη μέρα που θα γεννηθούμε ακούμε μουσική μέσω νανουρισμάτων όταν είμαστε μωρά . Ακούμε μέσω μουσικών αναμνήσεων που έχουμε μεγαλώνοντας. Άρα, είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά που θα ακούσουμε τη λέξη μουσικοθεραπεία, θα ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει. Θα μπορέσουμε να την εξηγήσουμε σε κάποιον, υποστηρίζοντας με σθένος ότι η μουσική είναι υγεία και ευεξία.

Κάντε τη μουσική κομμάτι της ζωής σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην ζωή σας είναι να ενσωματώσετε τη μουσική στην καθημερινότητά σας. Ως αποτέλεσμα, θα δείτε ότι όλα αυτομάτως θα φαντάζουν καλύτερα. Αν για παράδειγμα:

  1. Eίστε νευριασμένοι: Επιλέξτε να ακούσετε μουσική σε απαλούς τόνους. Φτιάξτε μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής για το Mp3 σας σε αργό ρυθμό. Ακούστε τη όταν θέλετε να ηρεμήσετε.
  2. Βιώνετε έντονα και δύσκολα συναισθήματα: Χρησιμοποιήστε τη μουσική για να τα επεξεργαστείτε. Έντονα συναισθήματα μπορεί και να προκαλούνται λόγω της φύσης της δουλειάς σας. Αν για παράδειγμα δουλεύετε σε κάποιο οίκο ευγηρείας ή ακόμα και σε ένα αγχωτικό γραφείο που λειτουργεί με προθεσμίες.
  3. Επίλεξτε ένα τραγούδι για μεταβατικό στάδιο: Όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έτυχε να σχολάμε από τη δουλειά μας. Για να αποφορτιστούμε ανοίξαμε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας. Όταν πέσαμε στο αγαπημένο μας τραγούδι το δυναμώσαμε και αρχίσαμε να τραγουδάμε δυνατά. Όταν το τραγούδι τελειώσει έχουμε ήδη αδειάσει από της δυσκολίες που περάσαμε. Έτσι βλέπουμε το υπόλοιπο της μέρας με άλλο μάτι.
  4. Παίξτε και φτιάξτε μουσική: Το να δημιουργείς ή να παίζεις μουσική, δεν είναι προνόμιο μόνο των ταλαντούχων ή των επαγγελματιών του είδους. Η μουσική είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Εντάξτε τη μουσική στην καθημερινή σας ρουτίνα και θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, ξενοιασιάς και αυτογνωσίας!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here