Ψηφιακή ταυτότητα υγείας Ινδία: Ξεκινά η αποστολή των ταυτοτήτων πιλοτικά σήμερα


Μια ψηφιακή ταυτότητα υγείας για κάθε Ινδό. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντα Μόντι, καθώς σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αρχίζει πιλοτικά η αποστολή των ταυτοτήτων. Όπως αναμενόταν, οι ταυτότητες θα περιέχουν τα αρχεία υγείας τους. Μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο αναγνωριστικά υγείας σε έξι διαφορετικές πολιτείες. Προς αποφυγήν παρερμηνειών, εκδόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία της ψηφιακής ταυτότητας υγείας. Συνολικά η αίσθηση είναι πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει, μιας και διευκολύνει την όλη διαδικασία παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Διευκρινίσεις σε σχέση με την ψηφιακή ταυτότητα υγείας στην Ινδία

  • Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τον σκοπό της παροχής ενός ευρέος φάσματος δεδομένων, πληροφοριών και υπηρεσίες υποδομής. Τα ήδη υπάρχοντα ψηφιακά συστήματα αξιοποιήθηκαν δεόντως, διασφαλίζοντας το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία. Η αποστολή τους θα ενισχύσει την λειτουργικότητα του ψηφιακού οικοσυστήματος υγείας σε μεγάλο βαθμό.
  • Στην ψηφιακή ταυτότητα υγείας περιλαμβάνεται ο μοναδικός 14ψήφιος αναγνωριστικός αριθμός υγείας για κάθε πολίτη. Ο ίδιος αριθμός θα είναι επίσης ο λογαριασμός υγείας του. Η εθνική ταυτότητα υγείας θα περιέχει κάθε πληροφορία που σχετίζονται με την υγεία ενός ατόμου. Πάντοτε με την συγκατάθεση των πολιτών, το ιατρικό προσωπικό θα έχει πρόσβαση σε ένα διαχρονικό αρχείο.
  • Όλα βρίσκονται εδώ και είναι κατηγοριοποιημένα σωστά. Αυτός ο λογαριασμός υγείας θα περιέχει λεπτομέρειες για κάθε εξέταση, κάθε ασθένεια, τους γιατρούς που επισκέφθηκαν, τα φάρμακα που ελήφθησαν και τη διάγνωση. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πολύ χρήσιμες, καθώς είναι φορητές και δεν θα χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή αποδεικτικό εκ μέρους του ασθενούς.
  • Η δημιουργία της ταυτότητας χρησιμοποιεί μόνο βασικά στοιχεία ενός ατόμου. Επίσης χρειάζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ή αριθμός Aadhaar. Θα υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή (app) για κινητές συσκευές. Δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από αυτά για τη δημιουργία του κάθε αναγνωριστικού αριθμού.
  • Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την ψηφιακή ταυτότητα υγείας. Είναι δωρεάν και προαιρετική. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ανάλυση των δεδομένων υγείας θα οδηγήσει στον καλύτερο σχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον ακριβέστερο προϋπολογισμό και την αποδοτικότερη εφαρμογή.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ινδία κάνει ένα βήμα μπροστά στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Η ψηφιοποίηση των δεδομένων προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μία χώρα με τεράστιο πληθυσμό και με ασφυκτικά γεμάτες δομές υγείας. Με τη δυνατότητα εύκολης online πρόσβασης σε μια βάση δεδομένων υγειονομικού χαρακτήρα, όλα διευκολύνονται κατά πολύ. Ωστόσο, αποτελεί στοίχημα η θωράκιση του αρχείου αυτού απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ