Μοσχάρι κρέας οφέλη: Οφέλη του μοσχαρίσιου κρέατος στην εβδομαδιαία διατροφή μας


Ευτυχώς στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά την διατροφή τους. Ζούμε στον καιρό του γρήγορου φαγητού και των κατεψυγμένων προϊόντων. Ισορροπώντας με υγιεινές τροφές, μπορούμε να γείρουμε την πλάστιγγα προς το μέρος μας. Σαφώς και το μοσχάρι αποτελεί τη βάση πολλών διατροφικών επιλογών. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και για πολλούς άλλους λόγους είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τον ρόλο που παίζει το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη ζωή μας.

Μοσχάρι: Πόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό μας;

Αν ψάχνετε λοιπόν όλα τα οφέλη που θα έχει η εισαγωγή μοσχαριού στην διατροφή σας για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή, μάθετε τα εξής:

  1. Είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές σιδήρου. Η προτεινόμενη πρόσληψη σιδήρου ημερησίως για άνδρες και γυναίκες άνω των 50 είναι 8mg. Αντίστοιχα, για ηλικίες από 19 έως 50, 18mg. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού καλύπτει αυτές τις ανάγκες, στο γυναικείο μέρος υπάρχει μία μεγάλη απόκλιση. Από όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μας δώσει το μοσχαρίσιο κρέας, ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα. Μας προσφέρει απλόχερα 3,5mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια κρέατος.
  2. Είναι το booster του ψευδαργύρου. Ένα όχι και τόσο γνωστό όφελος που μας προσφέρει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι είναι μια πολύ καλή πηγή ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ο πρωταγωνιστής του ανοσοποιητικού συστήματος. Το κακό είναι ότι το σώμα δεν έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει ψευδάργυρο, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται συχνή κατανάλωση φαγητών που τον περιέχουν. Το βόειο κρέας περιέχει έως και 7mg ανά 100 γραμμάρια.
  3. Είναι μία πλούσια πηγή βιταμίνης Β. Η βιταμίνη Β υπάρχει σε μια τεράστια γκάμα τροφίμων. Εκτός από τα δημητριακά, τα αυγά και τα χόρτα μπορεί να βρεθεί και σε μεγάλη ποσότητα και στο βόειο κρέας. Για παράδειγμα μία μοσχαρίσια μπριζόλα που ζυγίζει 100gr μπορεί να δώσει στον οργανισμό έως και το 29% της καθημερινής του ανάγκης σε βιταμίνη Β.
  4. Έχει χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων. Για όσους ακολουθούν δίαιτα, το μοσχαρίσιο κρέας ειναι ιδανικό. Σχεδόν όλες οι δίαιτες που δίνονται από διαιτολόγους έχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων λόγων πολλών θερμίδων. Άρα το βόειο κρέας προτιμάτε γιατί εκτός του ότι είναι τροφή με χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων, είναι υψηλή τροφή σε φυσικά λιπαρά. Αυτού του είδους δίαιτες μπορεί να είναι ιδανικές για κάποιους ανθρώπους, αλλά όχι για όλους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε μία.

 

Αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε αν το μοσχαρίσιο κρέας είναι υγιές, μάθετε ότι η απάντηση είναι θετική. Δεν χρειάζεται τεράστια πρόσληψη κόκκινου κρέατος. Ωστόσο, σίγουρα χρειάζεται η προσθήκη του στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ