Σεισμός στην Κρήτη: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ηρακλείου


Σεισμός – Όλες οι ειδήσεις: Το 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Ηρακλείου.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης να μην μπαίνουν σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό, καθώς στην περιοχή είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία.

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει: «Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό.

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

«Μάχη» με τους μετασεισμούς και τις ζημιές δίνουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που από τις 10 το πρωί είδαν τον τόπο τους να τρέμει, έναν συγχωριανό τους να χάνει τη ζωή του και τις περιουσίες να καταστρέφονται.

Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη βρίσκονται στο χωριό και σας μεταφέρουν live όσα συμβαίνουν.

Καταστροφές και απόγνωση στο Αρκαλοχώρι

Οι εικόνες που καταγράφει η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη είναι συγκλονιστικές, ετοιμόρροπα σπίτια και κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση από τις καταστροφές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός και πώς θα τους βρει το βράδυ.

«Κάνει συνέχεια μετασεισμούς και αυτή την ώρα που μιλάμε κάνει», λέει στην κάμερα του Newsbomb.gr, η κυρία Μαρία, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια από τα κομμάτια της τζαμαρίας που έσπασε από τα 5,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Φραγκιαδάκης Γιώργος, πατέρας τριών παιδιών, άνοιξε το σπίτι του στο Newsbomb.gr και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει όσα έζησε την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Οι καταστροφές στην οικία του πολλές, η απόγνωση μεγάλη και η επόμενη μέρα άγνωστη.

«Τι θα κάνω; Πώς θα ζήσω», λέει με δάκρυα στα μάτια δείχνοντας τις ζημιές.

Δυστυχώς από τα 5,8 Ρίχτερ, για τα οποία όπως δήλωσαν στο Newsbomb.gr σεισμολόγοι προέρχονται από ένα ρήγμα που έδινε σεισμικές δονήσεις από τον Ιούνιο, νεκρός είναι ο 65χρονος Ιάκωβος Τσαγκαράκης μετά την κατάρρευση του τρούλου σε εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι, στο οποίο έκανε εργασίες αποκατάστασης από προηγούμενο σεισμό. Τραγική ειρωνεία είναι πως στο εκκλησάκι βρισκόταν και ο γιος του, που είδε τον πατέρα του να χάνει τη ζωή του…Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το neakriti.gr νοσηλεύονται 24 τραυματίες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ