Περιορισμός αμβλώσεων Κίνα: Αυστηρότερα μέτρα για την πρόληψη εκτρώσεων για μη ιατρικούς σκοπούς


Η Κίνα εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου νέες κατευθυντήριες γραμμές που περιορίζουν τον αριθμό των αμβλώσεων που γίνονται για μη ιατρικούς σκοπούς. Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας δημοσίευσε τους νέους κανόνες. Η χώρα έχει ήδη θεσπίσει αυστηρά μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη των εκτρώσεων με επιλεκτικό φύλο. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν επίσης το 2018 ότι η χρήση αμβλώσεων για τον τερματισμό της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ενημέρωσαν τότε ότι ήταν επιβλαβής για το σώμα των γυναικών και ενδέχεται να προκαλέσει στειρότητα.

Τι αναφέρουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ανέφερε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα στοχεύουν στη βελτίωση της συνολικής πρόσβασης των γυναικών σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πριν από την εγκυμοσύνη. Τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας έδειξαν ότι μεταξύ 2014 και 2018 υπήρχαν κατά μέσο όρο 9,7 εκατομμύρια αμβλώσεις ετησίως. Υπήρξε αύξηση περίπου 51 % από τον μέσο όρο της περιόδου 2009-2013. Αυτό συνέβη παρά τη χαλάρωση των πολιτικών οικογενειακού προγραμματισμού το 2015.

Η Κίνα παραμένει το πιο πολυπληθές έθνος στον κόσμο. Ωστόσο, η τελευταία απογραφή έδειξε ότι η αύξηση του πληθυσμού από το 2011 έως το 2020 ήταν η πιο αργή από τη δεκαετία του 1950. Με βάση τα στοιχεία, αναμένεται περαιτέρω επιβράδυνση στο εγγύς μέλλον. Ύστερα από χρόνια προσπάθειας περιορισμού της αύξησης του πληθυσμού, το Πεκίνο υπόσχεται τώρα νέες πολιτικές. Οι εν λόγω πολιτικές στοχεύουν στην ενθάρρυνση των οικογενειών να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά. Θα επιτραπεί πλέον σε όλα τα ζευγάρια να έχουν τρία παιδιά αντί για δύο. Εισάγονται επίσης νέες πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την οικονομική επιβάρυνση της ανατροφής των παιδιών.

Σύμφωνα με μελέτες, το 2005 κόστιζε περίπου 74.838 δολάρια για μια οικογένεια στην Κίνα η ανατροφή ενός παιδιού. Μέχρι το 2020, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κόστος είχε φτάσει τα 308.030 δολάρια. Πρόκειται για μια εξωπραγματική αύξηση τέσσερις φορές σε σχέση με το 2005. Είναι λογικό τα ζευγάρια στην Κίνα να το σκέφτονται περισσότερο πριν προχωρήσουν στη γέννηση ενός ακόμη παιδιού. Οι περισσότερες ανύπαντρες μητέρες αποκλείονται εν τω μεταξύ από την ιατρική ασφάλιση και τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας. Ως εκ τούτου, πολλές ανησυχούν επίσης ότι ο τοκετός θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ