Γονείς αυτοφροντίδα ντους: Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα μόνο στον εαυτό σας

Ναι, ένα ντους μπορεί να είναι δείγμα αυτοφροντίδας. Κάποιες περίοδοι στη ζωή μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ότι δεν έχετε χρόνο για τίποτε. Όταν γίνεται κάποιος γονιός, για παράδειγμα, φαίνεται πως ο χρόνος αρχίζει να κυλά πολύ πιο γρήγορα. Όμως αξίζει κάποιες φορές να φροντίζουμε τον εαυτό μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να φροντίσουμε και τους άλλους. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να μετατρέψετε μια καθημερινή δραστηριότητα σε πολυτέλεια. Η “φροντίδα του εαυτού” μας ευτυχώς τείνει να γίνει όχι μόνο μια φράση. Είναι επίσης μια καθημερινή απαίτηση για προσωπική εκπλήρωση. Και ενώ η αυτοφροντίδα είναι σημαντική, χάνει την ελκυστικότητά της όταν τη νιώθει κανείς σαν αγγαρεία. Πολύ περισσότερο όταν την αισθάνεται ως ακόμα ένα στοιχείο σε μια ατελείωτη λίστα εκκρεμοτήτων. Στις εποχές της ζωής όπου δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να εντάξετε την “φροντίδα του εαυτού σας”, επιλέξτε να απολαύσετε τις μικρές αποδράσεις.

Εξάλλου, η πρόθεση της αυτοφροντίδας είναι να νιώσετε καλύτερα. Στόχος είναι να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία, να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Πολλοί υποστηρίζουν πως ένα ντους αποτελεί βασική υγιεινή. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως αυτοφροντίδα. Ωστόσο, τις ημέρες, τις εβδομάδες ή ακόμα και τους μήνες που δεν μπορείτε να βρείτε μια ώρα για προγραμματισμένη πολυτέλεια, γιατί να μην αναβαθμίσετε το ντους σε μια πράξη αυτοφροντίδας;

Ακολουθούν μερικές από τις δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές για να αναβαθμίσετε το ντους σας:
  • Ανάψτε ένα κερί: Η απλή πράξη του να ανάψετε ένα κερί σας φτιάχνει τη διάθεση. Επιλέξτε αρώματα που σας ανεβάζουν, κεριά που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και γιατί όχι να ταξιδέψετε μακριά.
  • Χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα απολέπισης: Ακριβώς πριν κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα στο σώμα σας για απολέπιση και βελτίωση της λεμφικής λειτουργίας.
  • Κρεμάστε δέσμες με ευκάλυπτο: Επισκεφτείτε το τοπικό φυτώριο και αγοράστε μια δέσμη φρέσκου ευκαλύπτου. Εκτός από το άρωμα που θυμίζει σπα, ο ευκάλυπτος έχει πολλαπλά θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως το αίσθημα ανακούφισης από το στρες και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.
  • Ενυδατωθείτε: Μετά το ντους, χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα. Πάρτε λίγο χρόνο και απλώστε την κρέμα σε όλο σας το σώμα. Θα νιώσετε αμέσως αναζωογονημένοι.
  • Στεγνώστε τα μαλλιά σας, ολοκληρώστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας και χαμογελάστε μπροστά στον καθρέπτη.

 

Ποιο είναι λοιπόν το ηθικό της ιστορίας; Για τους πολυάσχολους γονείς, το νυχτερινό ντους σας είναι μια ειδική περίσταση. Μην το αναβάλλετε για αύριο και μην βιάζεστε. Πρόκειται για τη δική σας ώρα χαλάρωσης, ανακούφισης, αναγέννησης – χαρείτε το!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here