«Άναρθρες κραυγές αντί απαντήσεων» – Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για ακρίβεια και ΔΕΗ


Να μην επιτρέψουν στους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου να πάρουν «ανάσα» και να συνεχίσουν την ασφυκτική πίεση έως ότου αρχίσουν να δίνουν απαντήσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας και της ΔΕΗ, ζήτησε από τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, δείχνοντας ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο ότι το κόμμα του θα τραβήξει τα θέματα αυτά όσο μπορεί.

Η χθεσινή απάντηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Αλέξης Χαρίτσης και άλλοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περίμενε τέσσερις μήνες για να απαντηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς. Η αργοπορία αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, συζητήθηκε έντονα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στη Βουλή για να ακούσουν την κυβερνητική απάντηση.

Ακόμα, όμως, και οι ίδιοι αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός πως τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, δεν ανέφεραν τίποτα απολύτως για εκείνα που ερωτήθηκαν. «Η αλήθεια είναι πως περίμενα να ακούσω συγκεκριμένα πράγματα και προτάσεις καταπολέμησης της ακρίβειας και των αυξήσεων στην ενέργεια. Δεν πίστευα ότι θα προσπαθούσαν να στρέψουν εντελώς αλλού τη συζήτηση οι υπουργοί», τόνισε στο Newsbomb.gr ένα κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου και εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής συζήτησης.

Αυτό που με νόημα επεσήμαναν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, είναι πως αντί απαντήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει στις άναρθρες κραυγές, στις άθλιες ύβρεις του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον Αλέξη Τσίπρα και για τη «ταμπακιέρα», δηλαδή πως θα αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα που κάνουν δύσκολη τη ζωή των νοικοκυριών, τίποτα απολύτως.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι στην τεκμηριωμένη κριτική που άσκησαν στις ως τώρα κινήσεις των αρμόδιων υπουργών, επαναλαμβανόμενα άκουγαν τις ίδιες απαντήσεις. Ότι επί τις ουσίας έριχναν την ευθύνη για την ακρίβεια και το «έγκλημα» που πάει να συντελεστεί στη ΔΕΗ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεν έχουν κανένα «μπούσουλα» για το πως θα βοηθήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια -αλλά και κανένα σχέδιο σε περίπτωση που οι αυξήσεις αυτές στις τιμές δεν είναι εν τέλει παροδικές- και πως για όλα φταίνε οι διεθνείς εξελίξεις.

Είναι δεδομένο πως η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στην αναζήτηση απαντήσεων από τη πλευρά τις κυβέρνησης και θα επαναλαμβάνει διαρκώς τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας αρμόδιος υπουργός δεν απάντησε.

  • Ποιο είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας;
  • Γιατί δεν ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ προεκλογικά το υποσχόταν;
  • Γιατί δεν εξαγγέλθηκε η ΑΜΚ της ΔΕΗ στη ΔΕΘ και ποιοι το ήξεραν και χειραγώγησαν τη μετοχή;
  • Ποιο κρυφό σχέδιο υπάρχει για τη πρωτοφανή στα χρονικά εκχώρηση ελέγχου του πλειοψηφικού πακέτου μιας τόσο κρίσιμης εταιρείας από το δημόσιο και ποιος εθνικός εργολάβος θα ωφεληθεί;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ