Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων


Φρούτα Λαχανικά: Μια νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης. Η ανάλυση είναι αμερικανοκεντρική, αν και τα θέματα διαπερνούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα αποκαλύπτει τις πολιτείες των ΗΠΑ που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο, με το συμπέρασμα ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης φυτοφαρμάκων ή πτώσης σε βακτηριακή λοίμωξη. Τα κράτη που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο προσδιορίστηκαν ως: #1 Κάνσας #2 Τενεσί #3 Ιντιάνα #4 Αϊντάχο #5 Μινεσότα Εκτός από την έλλειψη πλυσίματος, οι πρακτικές ξεβγάλματος ορισμένων νοικοκυριών είναι μόνο να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό στα προϊόντα. Αυτό είναι πάντα αναποτελεσματικό.

Επίσης, δεν συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά με σαπούνι, απορρυπαντικό ή πλύσιμο εμπορικών προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι πορώδη και τα απορρυπαντικά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία. Είναι σημαντικό να πλένετε ή να τρίβετε φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει σχέδιο για να φάτε τη φλούδα. Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα μπορούν να μπουν μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά όταν κόβονται. Επιπλέον, το πλύσιμο και το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ορισμένο βαθμό μείωσης του επιπέδου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Η έρευνα διερεύνησε βαθύτερα τις συνήθειες πλύσης λαχανικών και διαπίστωσε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων -μόλις το 17 τοις εκατό -επιλέγουν να πλένουν τα προϊόντα τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα, δείχνοντας έτσι έλλειψη επίγνωσης της «μικρο» πλευράς της μικροβιολογίας. Υπάρχουν μεταβλητές συνήθειες στην προσέγγιση πλύσης ή μη πλύσης, και μία από αυτές εξαρτάται από την παρουσία άλλων. Η πλειοψηφία (στο 55 τοις εκατό) αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους όταν σερβίρουν φαγητό σε άλλους, αν και δεν θα επαναλάμβαναν απαραιτήτως αυτή τη διαδικασία εάν ετοίμαζαν μόνο προϊόντα για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκαν, το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσε ότι θα στενοχωριόταν αν γνώριζε ότι κάποιος τους σέρβιρε άπλυτα προϊόντα, όπως στο σπίτι κάποιου άλλου ή σε ένα εστιατόριο. Όταν ρωτήθηκε, ένα ποσοστό ανθρώπων θα αντιμετώπιζε πραγματικά κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα. Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες που ακολουθούν φυτική διατροφή είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα παμφάγα ζώα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ