Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Στόχος της Τουρκίας η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο»

Δηλώσεις για το Κυπριακό έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην μονή Αγίου Νεοφύτου όπου προέστη της θείας λειτουργίας για την γιορτή της εύρεσης των τιμίων λειψάνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι δεν πιστεύει να υπάρχει πολιτικός στην Κύπρο που θα αποδεχόταν ποτέ την δημιουργία ξεχωριστού κράτους από τους Τουρκοκύπριους.

Μιλώντας στην μονή Αγίου Νεοφύτου όπου προέστη της θείας λειτουργίας για την γιορτή της εύρεσης των τιμίων λειψάνων του Αγίου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι ελπίδες για συνέχιση του διαλόγου είναι αμυδρές. Ο Ερσίν Τατάρ κατευθύνεται από την Άγκυρα και στόχος της Τουρκίας, συμπλήρωσε, είναι η δημιουργία Τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Επεσήμανε επίσης πως η εκκλησία απορρίπτει ξεκάθαρα την λύση δυο κρατών και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλογισθεί αν μπορεί το 18% να εξισωθεί με το 82%. Έκανε λόγο για ενόχληση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από παρόμοιες αναφορές του σημειώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

“Είναι η πατρίδα μου και την υποστηρίζω”, είπε, “καλώντας την Τουρκία να λογικευθεί. Δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια στους τουρκικούς παραλογισμούς” κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here