Σεισμός στην Κρήτη: Μοντέλο Εύβοιας για στήριξη των σεισμόπληκτων-Από τον Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις

Σεισμός στην Κρήτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο νησί για να ανακοινώσει το πλέγμα στήριξης των σεισμόπληκτων

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αφενός να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της Δευτέρας και αφετέρου να ανακοινώσει το πλέγμα στήριξης των σεισμόπληκτων που έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Κρήτη μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια και μετά την Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες. Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ουσιαστικά, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here