Αναχώρησαν από την Ελλάδα για την Πορτογαλία 41 πρόσφυγες – Συνολικά θα αναχωρήσουν 1.000

Σαράντα ένας Αφγανοί αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», με προορισμό την Πορτογαλία, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας Ελλάδας- Πορτογαλίας, που προβλέπει συνολικά τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα 1.000 αναγνωρισμένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με τη σημερινή αναχώρηση, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλου Γεωργιάδη, του υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννη Σφυράκη και της πρέσβειρας της Πορτογαλίας, Έλενα Πάιβα, ο αριθμός των αναγνωρισμένων προσφύγων και μεταναστών που μετεγκαταθίστανται στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, φτάνει τους 57.

«Συνεχίζουμε τη στρατηγική μετεγκαταστάσεων προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Τα τελευταία δύο χρόνια φεύγουν από τη χώρα μας πολύ περισσότεροι απ’ όσοι μπαίνουν», επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Αφού ευχαρίστησε την Πορτογαλία, ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι η λύση για το Μεταναστευτικό».

Τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσουν άλλοι 43 ωφελούμενοι του προγράμματος με προορισμό τη Λισαβόνα.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η μετεγκατάσταση γίνεται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ