Κρούσματα σε παιδιά: Εντοπίστηκαν 4.026 νέες μολύνσεις σε παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών

Κρούσματα σε παιδιά: Αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 4-18 ετών καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ανέρχεται σε 4.026, που αποτελεί ποσοστό 29% επί του συνόλου των κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 21% σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από τα κρούσματα στα παιδιά έχουν κλείσει ήδη τμήματα σχολείων σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα κλειστά τμήματα υπάρχουν σε τρία σχολεία της χώρας, στο δήμο Ξάνθης, στο δήμο Σικυωνιών και στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για συνολικά έξι τμήματα, 4 έκτης τάξης δημοτικού, 1 δευτέρας και 1 τρίτης δημοτικού. Ωστόσο, από το στοιχείο αυτό δεν προκύπτει η πραγματική διάδοση του ιού μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, καθώς η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου στα σχολεία, υπαγορεύει ότι ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here