Αυτοφροντίδα Άγχος: Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μειώσετε το άγχος [vid]

Οι διαταραχές άγχους είναι ο πιο κοινός τύπος ψυχικής ασθένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας 40 εκατομμύρια ενήλικες κάθε χρόνο. Ωστόσο, μόνο το 36,9 τοις εκατό των ατόμων που ζουν με αγχώδεις διαταραχές λαμβάνουν θεραπεία. Τα καλά νέα; Εκτός από την αναζήτηση επαγγελματικής θεραπείας, υπάρχουν πρακτικές αυτοφροντίδας που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για τη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους.

Αυτοφροντίδα Άγχος: Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το άγχος

  • Tεχνικές χαλάρωσης. Η μεθοδική ένταση και χαλάρωση ορισμένων μυϊκών ομάδων μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε όταν το άγχος σας χτυπά την πόρτα. Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και προχωρήστε σταδικά στο υπόλοιπο σώμα σας εώς ότου νιώσετε μια αίσθηση χαλάρωσης.
  • Ασκηση. Το να σηκώνεστε και να κινείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα (σκεφτείτε το περπάτημα, το τρέξιμο ή την άρση βαρών) μπορεί να σας βοηθήσει να μετριάσετε κάποια συμπτώματα άγχους όταν εμφανιστούν ή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του άγχους.

 

  • Βιβλία αυτοβοήθειας ή αυτοεξέλιξης βασισμένα στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Σύμφωνα με τα National Institutes of Health, «Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική για μια μεγάλη ποικιλία διαταραχών ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών άγχους. Η CBT έχει επίσης συσχετιστεί με βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής σε ασθενείς με άγχος». Βιβλία αυτοβοήθειας που χρησιμοποιούν θεωρίες CBT μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε περιόδους αυξημένου άγχους.
  • Διαλογισμός. Το να μάθετε να καθαρίζετε το μυαλό σας μέσω του διαλογισμού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ανακουφίσετε το άγχος και να παραμείνετε παρόντες. Η εστίαση στην αναπνοή και τις αισθήσεις του σώματός σας και η μη κριτική παρατήρηση των σκέψεών σας καθώς διέρχονται στο νου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος.

 

Το να γνωρίζετε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα είναι ένα καλό πρώτο βήμα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το άγχος ή να βοηθήσετε κάποιον στη ζωή σας να διαχειριστεί το άγχος που βιώνει. Εάν το άγχος επηρεάζει την καθημερινή σας λειτουργικότητα, ίσως έχει έρθει η στιγμή να επισκεφτείτε έναν/μία ειδικό ψυχικής υγείας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here