Αμύγδαλα παιδιά διατροφή: Οι ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης αμυγδάλων από παιδιά

Η κατανάλωση αμυγδάλων είναι ευεργετική για την υγεία των παιδιών καθώς ανήκει στα superfoods που συμβάλλουν στη σωστή διατροφή. Τα αμύγδαλα έχουν μηδενικά γλυκαιμικά φορτία και αυτό είναι κάτι που ενισχύει το πεπτικό σύστημα ενός παιδιού. Τα αμύγδαλα έχουν επίσης την ικανότητα να συμβάλλουν σημαντικά την ανοσία των παιδιών ενισχύοντας τα οστά και τα δόντια.

Αμύγδαλα & παιδιά: Οφέλη

  • Αυξάνει το IQ: Σε σχέση με τα παιδιά, τα αμύγδαλα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης του εγκεφάλου. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη που βρίσκεται στα αμύγδαλα βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων του εγκεφάλου. Περιέχουν βιταμίνη Ε και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία λειτουργούν επίσης ευεργετικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο ενισχύει και διατηρεί το νευρικό σύστημα υγιές.
  • Αυξάνει τη μνήμη: Η κατανάλωση αμυγδάλων βελτιώνει τη μνήμη στα παιδιά. Είναι γνωστό ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της μνήμης.  Άλλωστε περιέχουν βιταμίνη Ε, που οξύνει την εστίαση και βελτιώνει τη μνήμη.
  • Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα: Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν στα παιδιά τα αμύγδαλα είναι ότι ενισχύουν την ανοσία τους σε διάφορες ασθένειες και ιούς. Ως εκ τούτου τα παιδιά πρέπει να τρέφονται όσο το δυνατόν πιο τακτικά με αμύγδαλα. Ιδιαίτερα μάλιστα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά προστατεύει και ως προς την πήξη του αίματος εφόσον περιέχει πρωτεΐνη και σίδηρο.

  • Πηγή ενέργειας: Τα αμύγδαλα μπορούν να είναι ένα υπέροχο σνακ για τα παιδιά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε αυτό. Η κατανάλωση αμυγδάλου αυξάνει την ενέργειά μας. Άλλωστε είναι γεμάτα βιταμίνες και ιδιαίτερα μαγνήσιο που βοηθούν στην παροχή άμεσης ενέργειας. Καλό θα είναι επίσης να έχουμε κατά νου ότι το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για την ανακούφιση από την κούραση και από πόνο των μυών. Γεγονός που είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά αφού η κούραση λόγω των αυξημένων επιπέδων ενέργειας είναι αυτή που καταβάλλει τα παιδιά.
  • Ισχυρός σύμμαχος των οστών: Η ενίσχυση της οστικής μάζας είναι επίσης ένας λόγος που πρέπει τα παιδιά να τρώνε αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα εκτός όλων των άλλων στοιχείων περιέχουν και ασβέστιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ισχυροποίηση και την αύξηση των οστών. Άρα σκεφτείτε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η κατανάλωσή τους εφόσον τα παιδιά τραυματίζονται σχεδόν κάθε μέρα ενώ παίζουν και πάντα υπάρχει και ο κίνδυνος του σπασίματος ή του κατάγματος.

Εισάγετε τα αμύγδαλα στην διατροφή των παιδιών σας και απολαύστε τα πλεονεκτήματά τους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here