emvolio.gov.gr: Πώς θα κάνετε την αίτηση για τα δωρεάν 50 GB του Freedom Pass


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αίτηση στο emvolio.gov.gr, ώστε οι εμβολιασμένοι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών να λάβουν δωρεάν τα 50 GB του Freedom Pass. Ειδικότερα, οι αιτήσεις αρχίζουν από τις 11 Οκτωβρίου και γίνονται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Παράλληλα, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση

  • Για την υποβολή της αίτησης χρειάζονται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την δήλωση.
  • Μάλιστα, αίτηση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ, ενώ οι δικαιούχοι θα χρειαστούν την αστυνομική ταυτότητα του γονέα αλλά και τον ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου.

 

Από πότε μπορεί να γίνει χρήση της υπηρεσίας;

  • Η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανοίγει στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση.

 

Πόσοι αριθμοί μπορούν να δηλωθούν στο όνομα κάθε ανηλίκου;

  • Η κατάργηση εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

 

Απαλλαγή από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών

  • Επίσης, μέσω του gov.gr θα γίνει και η διαδικασία για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.
  • Σημειώνεται ότι η απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει και για τα καρτοκινητά εκτός από τα συμβόλαιο και τα καρτοσυμβόλαια.

 

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, «τα μέτρα που εξειδικεύουμε σήμερα είναι σημαντικά τόσο με ουσιαστικό όσο και με συμβολικό χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ