Οφέλη σεξ υγεία: Κάντε σεξ, κάνει καλό!

Το σεξ είναι ευχάριστο, οικείο και εξαιρετικά διασκεδαστικό, αλλά είναι επίσης καλό για την υγεία. Στο κείμενο που ακολουθεί θα εξετάσουμε πώς και γιατί το σεξ προάγει τη σωματική και ψυχική μας υγεία και γιατί είναι καλή ιδέα να το κάνετε πιο συχνά!

Κάντε σεξ, κάνει καλό! – Οφέλη του σεξ για την υγεία

  • Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα σιελογόνης ανοσοσφαιρίνης A. Αυτό σημαίνει περισσότερα αντισώματα για κοινές ασθένειες, ιούς και μικρόβια που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, μεταξύ άλλων λοιμώξεων.

  • Το τακτικό σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση

Όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, έτσι και το σεξ βελτιώνει τη ροή του αίματος, τη δύναμη της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση, με τους ίδιους μηχανισμούς που το κατορθώνει το τζόκινγκ ή άλλες καρδιαγγειακές ασκήσεις. 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα ενισχύουν την αντοχή σας, συμβάλουν στην καλύτερη οξυγόνωση του αίματος και τη συνολική υγεία της καρδιάς. Σκεφτείτε τώρα να απολαμβάνετε αυτά τα οφέλη με το αγαπημένο σας πρόσωπο και να έχετε και οργασμό! Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος άσκησης!

  • Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο

Ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια του οργασμού, το σώμα σας απελευθερώνει ωκυτοκίνη και ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες είναι γνωστό ότι εμποδίζουν τον πόνο, το άγχος και μια σειρά αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων. Στην πραγματικότητα μέσα από κάποιες διεργασίες, αναστέλλουν την απελευθέρωση ταχυκινινών που προκαλούν πόνο.

  • Το σεξ βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει το άγχος

Το αστείο ότι οι άνδρες τείνουν να κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ δεν απέχει πολύ από τη βιολογία των πραγμάτων. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, οι ενδορφίνες πλημμυρίζουν το σώμα μας και απλώς αισθανόμαστε πιο χαλαροί μετά τη συνουσία. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κοιμηθεί κανείς; Η σεροτονίνη που εκρίνεται κατά τον οργασμό παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην υπνηλία που προκαλείται. Εν τω μεταξύ, καθώς το σεξ βοηθά στον καλύτερο ύπνο, ο καλύτερος ύπνος μας κάνει επίσης πιο ανθεκτικούς στο άγχος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here