Θεσσαλονίκη μέτρα εντατική: Στο «κόκκινο» του Επιδημιολογικού Χάρτη εντάχθηκαν από σήμερα Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη μέτρα εντατική: Στο «κόκκινο» του Επιδημιολογικού Χάρτη εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί  οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, oι οποίες έχουν και τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Παρατείνεται η  ισχύς των μέτρων τοπικού χαρακτήρα, στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 1 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3, πορτοκαλί.

Σύμφωνα με στοιχεία οι περιοχές στις οποίες παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού «κοκκινίζουν»,  καθώς υπάρχει μια γραμμική σχέση χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, στην «κόκκινη» πλέον Θεσσαλονίκη το 50.08% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Ακόμη πιο χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στη Χαλκιδική (46.84%) Στη χειρότερη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Κιλκίς, αφού το 41.00% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Στη Λάρισα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 49.91%, στην Πιερία το 41.63% και στη Δράμα 42.56%. Τα ποσοστά είναι χαμηλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 57%.

Αποκλιμάκωση με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική βελτίωση. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 10% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σημαντική μείωση για τρίτη εβδομάδα με περίπου 17% λιγότερους θανάτους από ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Η πίεση, ωστόσο, στο σύστημα υγείας εμφανίζεται σχετικά σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκαν λίγο, γύρω στο 3%.

Medical staff work in the intensive care ward for COVID-19 patients in hospital in Athens, Greece on November 8 , 2020 . / Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται στο θάλαμο εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 σε νοσομείο της Αθήνας στις 5 Noembr;ioy, 2020.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών, ωστόσο, δείχνει καλύτερη βελτίωση. Μειώθηκε για ακόμα μια βδομάδα λιγότερο από 200 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων- εξιτηρίων παρέμεινε κάτω από 1 μεσοσταθμικά. Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση, ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών τεστ στην επικράτεια μειώθηκε στο 1% περίπου, λόγω και του μεγάλου αριθμού των rapid test που διενεργούνται σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθημερινά. Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα εντούτοις εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά επιβαρυμένο στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Σταθερή είναι και η αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην επικράτεια, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ