Ραγάδες φυσική αντιμετώπιση: 5 DIY θεραπείες για λείο δέρμα

Αναρωτιέστε πώς να αφαιρέσετε τις ραγάδες; Υπάρχουν διάφορα φυσικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ραγάδων. Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από ραγάδες συνήθως μετά την εγκυμοσύνη, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη αιτία. Και οι άνδρες έχουν ραγάδες, καθώς εμφανίζονται λόγω απότομης αύξησης ή απώλειας βάρους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ραγάδες μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ενοχλητικές. Είτε πρόκειται για εφήβους είτε για ενήλικες, άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων υποφέρουν από αυτές. Συχνά μάλιστα καταλήγουν σε διάφορες θεραπείες ομορφιάς για να απαλλαγούν από τις ραγάδες. Ωστόσο, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι χημικές θεραπείες ομορφιάς ενδεχομένως οδηγούν στις δικές τους παρενέργειες. Για να αποφύγετε τις επιβλαβείς παρενέργειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι. Υπάρχουν διάφορα φυσικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ραγάδων και να τα ελαφρύνουν αν όχι να τα εξαφανίσουν εντελώς.

Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τη μείωση των ραγάδων:

  • Αλόη: Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που βοηθά στην αναγέννηση του ιστού του δέρματος. Ως εκ τούτου έχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Πάρτε το φρέσκο ​​gel από το φύλλο, κάντε μασάζ στην περιοχή με ραγάδες και αφήστε το για 20-30 λεπτά. Κάντε το καθημερινά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Βούτυρο κακάο: Η χρήση βουτύρου κακάο βοηθά στη μείωση των ραγάδων. Αν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη κάνει τις ραγάδες να εξαφανιστούν εντελώς. Η καλύτερη στιγμή για τη χρήση βουτύρου κακάο είναι τη νύχτα. Οπότε κάντε μασάζ καλά στο δέρμα και θα δείτε τις ραγάδες να μειώνονται και να ξεθωριάζουν.
  • Αμύγδαλο και λάδι καρύδας: Χρησιμοποιήστε αμύγδαλο και λάδι καρύδας σε ίσες ποσότητες για να μειώσετε τις ραγάδες. Κάντε μασάζ τακτικά στο δέρμα. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι είναι απολύτως φυσική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιβλαβείς παρενέργειες.
  • Καστορέλαιο: Λόγω της αποξηραμένης, συρρικνωμένης όψης τους, οι ραγάδες χρειάζονται θρέψη και υγρασία. Το καστορέλαιο όταν κάνετε μασάζ στο δέρμα θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε και να εξομαλύνετε τα σημάδια αργά. Εντάξτε το στην καθημερινή σας ρουτίνα.
  • Λεμόνι-αγγούρι: Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην επούλωση και τη μείωση των ουλών. Ταυτόχρονα, ο χυμός αγγουριού παρέχει ένα δροσερό καταπραϋντικό αποτέλεσμα αφήνοντας το δέρμα σας φρέσκο. Αναμίξτε χυμό λεμονιού και χυμό αγγουριού σε ίσα μέρη και εφαρμόστε το μείγμα στις πληγείσες περιοχές μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Αφήστε το στο δέρμα σας περίπου για 10 λεπτά.

Οι φυσικές θεραπείες δεν μπορούν να αποδώσουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά μειώνουν τον κίνδυνο παρενεργειών. Εμπιστευθείτε τη φύση και απολαύστε τα πολύτιμα οφέλη της!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here