Μπανάνα γλυκά: 2 νόστιμες & υγιεινές συνταγές για επιδόρπια με μπανάνα

Σε αντίθεση με ότι ίσως πιστεύουν πολλοί, δεν είναι καθετί που περιέχει μπανάνες νόστιμο. Η δημοφιλία της μπανάνας οφείλεται καθαρά στην γλυκιά της γεύση και στο γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Διαβάζοντας παρακάτω θα βρείτε πολλές συνταγές που αφορούν την μπανάνα. Εκτός από υγιεινές είναι και πραγματικά νόστιμες.

Πουτίγκα με μπανάνα και χουρμάδες

Τι πιο ωραίο από μια υγρή πουτίγκα που είναι γεμάτη με όλα τα θρεπτικά οφέλη της μπανάνας; Σερβίρεται πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και πολλοί συνδυάζουν κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών ή σιρόπι σφενδάμου. Τα συστατικά είναι:

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 100g μαργαρίνη
  • ¼ κ.γ. αλεσμένη κανέλα
  • 2 αυγά
  • ¼ φλιτζανιού γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • ¼ κ.γ. βανίλια
  • 10 αποξηραμένους χουρμάδες
  • ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό

Μουλιάστε τους χουρμάδες σας στο βραστό ζεστό νερό. Λιώστε τη μαργαρίνη σε φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και βάλτε τη σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη. Χτυπήστε για 5 λεπτά, προσθέτοντας τη βανίλια και την κανέλα. Μετά από 5 λεπτά, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, και στη συνέχεια κατεβάστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε το αλεύρι. Με μια σπάτουλα βάλτε το γιαούρτι και τους χουρμάδες. Σε ένα ταξί απλώστε την μπανάνα ρίξτε μισό μείγμα και επαναλάβετε. Βάλτε το στο φούρνο για 7 λεπτά ή και περισσότερο εξαρτάται τον φούρνο σας.

Κέικ μπανάνας με λίγες θερμίδες

Το καλύτερο Tip για αυτό το κέικ μπανάνας είναι ότι μόλις κρυώσει, κάνει μια υπέροχη τραγανή κρούστα για την οποία θα ξετρελαθείτε. Μετά από περίπου μια μέρα, η κρούστα αρχίζει να μαλακώνει και γίνεται τόσο υγρή όσο το εσωτερικό. Τα συστατικά είναι:

  • 150gr μαργαρίνη
  • 140gr ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 3-4 ώριμες μπανάνες σε μορφή πουρέ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Ψεκάστε ελαφρά ένα ταψί με λάδι και στρώστε με χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε ταυτόχρονα το μείγμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε προσεκτικά την πολτοποιημένη μπανάνα και ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30sec, ώστε να είναι ζεστό και προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Όταν αφρίσει, προσθέστε στο μείγμα μπανάνας και κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί στο μείγμα.

Μπείτε στην κουζίνα, απολαύστε αυτές τις δύο συνταγές και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Όλοι θα τις λατρέψουν, μιας και έχουν ιδιαίτερη νοστιμιά και γίνονται πολύ γρήγορα. Θα εκπλαγείτε τόσο από τη γεύση όσο και από την ευκολία τους!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here