Σεξουαλικές σχέσεις: Τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς σεξουαλικής σχέσης


Πώς είναι μια υγιής οικεία σχέση; Τα αισθήματα ασφάλειας, σύνδεσης και επιβεβαίωσης εμφανίζονται σε μια υγιή σεξουαλική σχέση. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να απομακρυνθείτε από τα συναισθήματα κινδύνου, αποσύνδεσης και ντροπής. Όμως αξίζει την υπομονή και την επιμονή. Οι συναισθηματικές και σωματικές αισθήσεις γίνονται αισθητές. Σε μια υγιή οικεία σχέση, και οι δύο σύντροφοι έχουν επίγνωση της δικής τους συναισθηματικής ευπάθειας και των φυσικών τους αισθήσεων. Αυτά βιώνονται θετικά χωρίς να χρειάζεται να μουδιάσετε ή να κυνηγήσετε τον οργασμό.

Πώς είναι μια επιτυχημένη, υγιής σχέση;

  • Η δημιουργικότητα και το πάθος ανακαλύπτονται ξανά

Αυτό δεν περιορίζεται στη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά θα μπορούσε να είναι μια ανακάλυψη αυθεντικών δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως το να παίζετε μουσική, να ζωγραφίζετε ή να γράφετε. Το σεξ δεν χρειάζεται πλέον να είναι η μόνη διέξοδος για συναισθηματική έκφραση.

  • Το άγχος είναι ανεκτό ως μέρος της ζωής

Το να μπορείς να αντιμετωπίσεις την απογοήτευση, την κούραση και τη δυσκολία χωρίς να καταφύγεις σε σεξουαλική ανακούφιση είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάρρωσης. Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης περιλαμβάνουν το γράψιμο, την ακρόαση μουσικής, την άσκηση, την κλήση ενός φίλου και τις ασκήσεις χαλάρωσης.

  • Μπορείτε να είστε συναισθηματικά ευάλωτοι

Φοβάστε την προδοσία και σεξουαλικοποιείτε τα συναισθήματά σας για να προστατευτείτε από την ευπάθεια; Σε μια υγιή οικεία σχέση συνειδητοποιείτε ότι η ευπάθεια είναι κεντρική για την ειλικρινή σχέση με τους άλλους.

 

  • Αναπτύσσετε και διατηρείτε υγιή όρια με άλλους

Αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να θέτετε υγιή όρια; Είτε είστε πολύ άκαμπτοι είτε δεν αναγνωρίζετε τη σημασία των ορίων. Αυτό είναι απαραίτητο για να κρατήσουν και τα δύο άτομα στην σχέση ασφαλή. Η ανάπτυξη υγιών ορίων σάς επιτρέπει να είστε ευάλωτοι και ασφαλείς ταυτόχρονα.

 

  • Η σεξουαλικότητα είναι καλά ισορροπημένη και μέτρια

Όταν αναπτύξετε σεξουαλική ωριμότητα, μπορείτε να ελέγξετε την κατάλληλη ροή σεξουαλικής ενέργειας. Ούτε ισχνή ούτε υπερβολική, η σεξουαλικότητα κυλά ομαλά και σε απόλυτη ισορροπία.

  • Είστε περίεργοι και νοιάζεστε για τις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων

Αντί να παίρνετε αυτό που λένε οι άνθρωποι προσωπικά και να αντιδράτε συναισθηματικά, η υγιής οικειότητα σας επιτρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι συμβαίνει για αυτούς. Όλοι σκεφτόμαστε και ενεργούμε διαφορετικά. Συνεπώς η ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα σε σας και τους άλλους είναι το κλειδί για να μάθετε να συγχωρείτε και να κατανοείτε τους άλλους.

  • Μαθαίνετε να εμπιστεύεστε τους άλλους

Πρέπει πρώτα να εστιάσετε στην εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μάθετε να αναγνωρίζετε τη δική σας αλήθεια. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγιή όρια. Έτσι θα μπορέσετε να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή, ενώ εμπιστεύεστε τις αλήθειες των άλλων καθώς προχωράτε στα στάδια των σχέσεων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ