Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής βγαίνουν 1.026 νέοι αστυνομικοί και 100 περιπολικά

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Αττική χρειάζεται «ενίσχυση» καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι λίγες σε σχέση με το ποσοστό εγκληματικότητας

Για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα επεισόδια στην Σταυρούπολη, την διασπορά fake news για τον κορονοϊό στο διαδίκτυο αλλά και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο πεδίο δράσης, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφορικά με το μέτωπο της εγκληματικότητας, ο υπουργός ανέφερε ότι το 70% αυτής βρίσκεται στην Αττική, ενώ στην περιοχή υπάρχει μόνο το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Για την ανισότητα αυτή, όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το σύνολο των δυνάμεων που αποφοιτούν από την σχολή την Κυριακή ένας αριθμός 1026 ατόμων ανδρών και γυναικών θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά κάθε νύχτα θα βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα κάθε βράδυ από τις 00.00 την νύχτα έως τις 6.00 το πρωί να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων.

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τόνισε πως κανένας είδος βίας δεν είναι ανεχτό και μια οργανωμενη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τετοιες καταστάσεις αποτελεσματικά αναφέροντας πως η αστυνομία αντέδρασε έγκαιρα. Υπογράμμισε πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή καθώς όπως εξήγησε είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία οι μαθητές και όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολοτοφ από ακροδεξιούς μαθητές» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφορικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας ανέφερε πως αυτό που ερευνάται για 10 υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος θεωρώντας ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι εσχάτη προδοσία για την πατρίδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here